Serghei Lavrov: Este necesar să se renunțe la standardele duble din politica internațională

Este necesar să fie luate măsuri pentru a se renunța la standardele duble din politica internațională, a declarat luni ministrul de externe al Rusiei, Serghei Lavrov, în timpul dezbaterilor din cadrul Consiliului de Securitate al ONU cu privire la menținerea păcii și securității pe plan mondial, informează agenția de presă Tass.

'Considerăm necesar să fie luate urgent măsuri hotărâte în vederea renunțării la standardele duble din politica mondială, pentru a se reda Consiliului de Securitate al ONU rolul decisiv în punerea de acord a abordărilor colective, abordări care să se bazeze pe respectarea diversității culturale și de civilizații a lumii moderne, pe democratizare', a declarat Lavrov.

Potrivit șefului diplomației ruse, a venit timpul "să se răspundă la întrebarea" dacă "se dorește cu adevărat un Consiliu de Securitate al ONU care să fie un instrument eficient și influent de susținere a păcii și securității" sau dacă se vrea "transformarea lui într-o scenă de confruntare propagandistică, ceea ce va face ca acesta să fie exclus din procesul de găsire a soluțiilor internaționale cheie'.

În același discurs, Lavrov a declarat că fiecare popor are dreptul să-și decidă viitorul în mod independent. 'Toți trebuie să recunoască faptul că popoarele au dreptul să-și decidă în mod independent viitorul, fără amestec extern în treburile interne', a spus Serghei Lavrov. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Schimbare de trend în sondajele din București! Scade brusc procentul indecișilor!

2 Autostrada Sibiu-Pitești: A fost scos la licitație primul tronson peste Carpați. Pe secțiunea Cornetu -Tigveni…

3 Cum se stă. Ultimele cifre și calcule din taberele principalelelor partide

4 „Era împreună cu Mihaela Rădulescu la sediul PD. A dat-o Berceanu afară din curte” / Prima amintire a lui Băsesc…

5 Sindile, audiat la DNA! În vârstă de 42 de ani, șeful jandarmilor la represiunea din 10 august s-a pensionat p…