Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Serviciile secrete ruseşti i-au ordonat Annei Chapman să-l seducă pe Edward Snowden

Şefi din cadrul serviciilor secrete ruseşti i-au ordonat fostei spioane Anna Chapman să-l seducă pe fostul agent NSA Edward Snowden - care a dezvăluit amploarea supravegherii americane la nivel mondial - cu scopul de a-l ţine la Moscova, dezvăluie un transfug din KGB.

Potrivit publicaţiei Daily Mirror, Moscova urmărea ca în acest fel să obţină de la Snowden informaţii secrete despre Statele Unite şi Marea Britanie.

Chapman, în vârstă de 32 de ani, i-a propus lui Snowden, în vârstă de 31 de ani, inclusiv s-o ia în căsătorie, a declarat un fost maior KGB, Boris Karpiciov pentru tabloidul britanic The Sunday People. "Dacă Snowden ar fi acceptat ar fi avut dreptul la cetăţenia rusă", declară fostul oficial de rang înalt, adăugând că acest lucru "l-ar fi blocat în Rusia", deoarece, ca cetăţean rus, "ar fi avut nevoie de permisiuea de a părăsi" ţara. Însă Snowden şi-a dat seama de aceste consecinţe, apreciază fostul maior.

Surse de la Moscova i-au spus lui Karpiciov că planul care o avea în centru pe Chapman a fost conceput de către şeful reţelei de spionaj Vladimir Skorik, potrivit publicaţiei.

Un fost parlamentar conservator britanic, Rupert Allason, care scrie cărţi de spionaj sub pseudonimul Nigel West, a apreciat că "Anna este suficient de sofisticată să tăiască cu un american". "Nu sunt mulţi capabili de acest lucru în FSB (fostul KGB). Era pregătită să-şi folosească dotarea evidentă", a adăugat acesta.

Chapman a părăsit anul trecut un interviu cu un post american de televiziune, la Moscova, după ce a refuzat să răspundă unei întrebări despre propunerea pe care i-a făcut-o lui Snowden. Ea a postat în vară un mesaj pe Twitter în care scria "Snowden, vrei să te căsătoreşti cu mine?!".

După ce a fost deportată din Statele Unite într-un schimb de spioni cu Rusia, în 2010, ea a apărut în fotografii glossy, a prezentat moda şi a găzduit un show de televiziune. Însă a declarat că vrea să-şi protejeze viaţa privată.

Snowden, care şi-a lăsat prietena, Lindsay Mills, în Hawaii când a fugit din ţară, a rămas blocat timp de mai multe săptămâni pe un aeroport din Moscova înainte să obţină azil în Rusia. El a fost analist de sistem la CIA şi Agenţia Naţională americană pentru Securitate (NSA) şi a dezvăluit aproximativ 1,7 milioane de documente secrete care arată că Statele Unite culeg date şi spionează inclusiv lideri din întreaga lume. El a afirmat că Marea Britanie efectuează, de asemenea, o monitorizare de amploare a comunicaţiilor.

 


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 ZVON / Dragnea și Vâlcov participau doar la discuții unde comisionul sărea de 10 milioane de euro! Ce rol avea ț…

2 Rechizitoriu DNA / Schema ingenioasă prin care „nașul” Mircea Sandu ar fi luat o șpagă de 200.000 de euro de la …

3 Faceți diferența! Bulgaria cumpără F-16 de ultimă generație, de trei ori mai scumpe decât cele cumpărate de Ro…

4 Trei năpârci. Atenție la aroganța voit afișată...

5 Filmul atacului de la Săpoca în care au fost uciși 4 oameni și răniți alți 9: „Totul s-a petrecut în mai puţin…

recomandări

Te ia DNA: Neculai Ontanu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

12 metode delicioase de a găti un ou