Sfântul Voievod Ștefan cel Mare, cinstit la Chișinău

Mii de flori au fost depuse joi la Monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt din centrul Chișinăului, la 511 ani de la trecerea la cele veșnice a marelui voievod. La ceremonia de depunere de flori au participat șefii principalelor instituții de stat, precum președintele Nicolae Timofti, premierul interimar Natalia Gherman, miniștri, deputați, dar și numeroși tineri îmbrăcați în costume naționale care au dorit să participe la acest eveniment.

După această ceremonie a urmat o slujbă religioasă oficiată de preoți ai Mitropoliei Basarabiei.

''Ștefan cel Mare rămâne un model pentru toți conducătorii, indiferent de ce nivel sunt. Fie că este vorba de șef de stat sau primar al unui sat. De la el trebuie să învețe aceștia să apere țara și credința'', a afirmat cu acest prilej PS Antonie de Orhei, citat de ziarulnational.md.

La manifestare a fost prezent și directorul Institutului Cultural Român ''Mihai Eminescu'' din Chișinău, Valeriu Matei. ''În vremuri mult mai grele, Ștefan cel Mare a știut să adune în jurul lui pe toți cei care aveau capacitatea și forța să reziste, să dea bătălii, să învingă și să făurească viață ', a subliniat cu acest prilej Valeriu Matei.

Tot joi, în Grădina Publică din centrul Chișinăului va avea loc deschiderea oficială a festivalului 'Ștefan cel Mare și Sfânt', la care vor participa interpreți, orchestre, dansatori, ansambluri folclorice de pe cele două maluri ale Prutului.

Potrivit mass-mediei locale, un marș al tinerilor dedicat voievodului simbol al neamului românesc va avea loc în perioada 5-11 iulie. Marșul va porni duminică, 5 iulie, din Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău și se va îndrepta către București. Manifestanții vor trece Prutul pe jos sâmbătă, 11 iulie, și vor înnopta la Iași. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Informație / Președintele pregătește din umbră o mutare care poate îngropa definitiv PSD

2 O să aveți un șoc când veți afla cine sunt...

3 Un erou în locul lui Arafat?

4 În afacerea „10 august 2018” a venit și vremea decontării vinovățiilor individuale

5 Citiți asta! Securitatea n-a murit!

recomandări

Te ia DNA: Marilena Bogheanu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cum se comportă noul iPhone 6s când e scăpat pe jos