Shinzo Abe nu va merge în China pentru marcarea a 70 de ani de la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial

Shinzo Abe nu va merge în China pentru marcarea a 70 de ani de la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial

Premierul japonez Shinzo Abe nu va participa luna viitoare în China la ceremoniile de marcare a 70 de ani de la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial, în parte din cauza îngrijorărilor privind expansiunea militară a Chinei, a informat luni mass-media niponă, relatează Reuters.

Shinzo Abe a decis să nu participe pentru a se concentra asupra proiectelor de lege privind politica de apărare a Japoniei care sunt în prezent dezbătute în parlament, a precizat postul NHK.

El a decis de asemenea să se situeze de partea țărilor occidentale care nu participă la evenimentele de la Beijing din cauza îngrijorărilor cu privire la expansiunea militară a Chinei în regiune, scrie ziarul Sankei.

China va organiza o paradă militară pe 3 septembrie pentru a comemora ceea ce mass-media oficială chineză numește 'Victoria poporului chinez în războiul împotriva agresiunii japoneze".

Relațiile chino-japoneze au cunoscut o ușoară îmbunătățire după întrevederile dintre premierul nipon Shinzo Abe și președintele chinez Xi Jinping în timpul unor reuniuni multilaterale din aprilie și noiembrie anul trecut, însă relațiile diplomatice dintre cele două mari puteri asiatice sunt departe de a fi unele de prietenie. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

4 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

5 Foarte interesante amănunte...