Siria: 15 avioane cargo ruse au aterizat la baza din Latakia (sursă militară)

Siria: 15 avioane cargo ruse au aterizat la baza din Latakia (sursă militară)

Cel puțin 15 avioane ruse de tip cargo transportând 'echipamente și personal' au aterizat în ultimele două săptămâni la baza militară din provincia Latakia, în vestul Siriei, a indicat sâmbătă o sursă militară citată de AFP. 

'De două săptămâni și până sâmbătă dimineața, un avion cargo rus aterizează în fiecare dimineață la baza militară Hmeimim', situată în provincia Latakia, care este unul din principalele fiefuri ale președintelui sirian Bashar al-Assad, a declarat sursa menționată, sub acoperirea anonimatului.

Potrivit sursei, 'cel puțin 15 avioane de acest tip, purtând culorile drapelului rus, au transportat echipamente și personal' la această bază situată pe aeroportul civil și militar Bassel al-Assad, la 25 de kilometri sud de orașul Latakia.

Avioanele sunt însoțite la aterizare și decolare de avioane de vânătoare, 'ca protecție', a declarat sursa citată.

'Camioane de tonaj mediu vin apoi pentru descărcarea avioanelor și transportarea încărcăturii în afara aeroportului', a adăugat aceeași sursă.

AFP notează în contextul acestor informații că Washingtonul și-a manifestat în ultima perioadă îngrijorarea cu privire la consolidarea prezenței militare ruse în Siria prin trimiterea de avioane de luptă, sisteme de apărare aeriană și echipamente moderne.

Dacă desfășurarea rusă va fi confirmată oficial și dacă aceasta va fi și utilizată, ar fi primul angajament oficial al Rusiei într-un teatru de război de la intervenția sovietică în Afganistan, în 1979. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”