Siria: Abordarea rusă, "sortită eșecului" (Ashton Carter)

Siria: Abordarea rusă, "sortită eșecului" (Ashton Carter)

Abordarea rusă în Siria este "sortită eșecului" și "va sfârși prost", a estimat miercuri secretarul american al apărării, Ashton Carter, după primele lovituri ale Rusiei în țara devastată de războiul civil, relatează AFP.

"Abordarea lor este sortită eșecului", a declarat Ashton Carter în cursul unei conferințe de presă, desfășurată la Pentagon. "Ceea ce fac va sfârși prost și este contraproductiv", a continuat el.

Ministrul american a afirmat că primele lovituri ruse probabil nu au vizat gruparea Statul Islamic (SI), contrar intențiilor afișate de Moscova.

"Se pare că ele au avut loc în zone unde nu există forțe ale grupării Statul Islamic", a spus el.

Ashton Carter a apreciat, de asemenea, că strategia Rusiei în Siria, care nu prevede o tranziție politică și plecarea lui Bashar Al-Assad, riscă să adauge "ulei pe focul" conflictului.

"Poziția noastră este clară: înfrângerea grupării Statul Islamic și a extremismului din Siria nu se poate încheia decât în paralel cu o tranziție politică în Siria", a ținut să sublinieze demnitarul american.

Aviația rusă a efectuat miercuri primele bombardamente în Siria la solicitarea președintelui Bashar Al-Assad, o intervenție militară care a ridicat imediat semne de întrebare în mai multe țări occidentale cu privire la țintele vizate într-adevăr, SI sau rebeli. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Cum a fost posibil? / BBC a venit în România și a descoperit chestii incredibile despre frații Tate

2 Alexandra Stan, din nou aproape goală

3 Duelul eclerurilor. Jamila pierde și a doua fază a procesului cu Laura Laurențiu

4 Frații Tate, „judecați” de CTP: Este o batjocură cruntă pentru România faptul că acești inși au venit aici cu mâna-n chiloți și au ajuns milionari în …

5 Ce se întâmplă? / Epurarea bruscă a armatei Ungariei