Siria: Fără trupe rusești la sol, cel puțin "pentru moment" (Putin)

Siria: Fără trupe rusești la sol, cel puțin "pentru moment" (Putin)

Președintele rus Vladimir Putin a asigurat duminică la o televiziune americană că nu intenționează, "pentru moment", să trimită trupe la sol în Siria dar că își va spori sprijinul pentru președintele Bashar al-Assad, notează AFP. Șeful de la Kremlin este unul dintre cei mai așteptați lideri la Adunarea Generală a ONU la New York unde ar urma să apere luni aliatul său sirian și să prezinte proiectul unei noi coaliții extinse de luptă împotriva grupării Statul Islamic (SI).

El urmează de asemenea să aibă o întâlnire oficială luni cu omologul său american Barack Obama la New York, pe fondul creșterii puterii militare a Rusiei în Siria și amplificării activității diplomatice a Moscovei în legătură cu acest dosar.

Președintele rus a înregistrat, cu câteva zile în urmă, un lung interviu pentru emisiunea 60 Minutes a canalului CBS, difuzat duminică seară și din care televiziunea a reprodus extrase în ultimele zile.

Putin, vorbind în limba rusă și ale cărui declarații sunt traduse, este întrebat dacă va lua în considerare să desfășoare trupe la sol în Siria pentru a lupta contra jihadiștilor SI.

"Rusia nu va participa la nicio operațiune terestră pe teritoriul sirian sau în orice altă țară. Ei bine, cel puțin nu avem în vedere așa ceva pentru moment", a răspuns șeful statului rus.

"Dar intenționăm să ne intensificăm activitatea, simultan cu președintele Assad și partenerii noștri din alte țări", a adăugat Putin, făcând aluzie la Iran și Irak, care sprijină regimul sirian, mai notează France Presse. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...