Siria: Patru avioane ruse de luptă, desfășurate lângă Latakia (oficial american)

Siria: Patru avioane ruse de luptă, desfășurate lângă Latakia (oficial american)

Rușii au trimis în Siria patru avioane de luptă, a făcut cunoscut vineri un oficial american, potrivit AFP. Statele Unite au observat prezența a "patru avioane de luptă la sol, în apropiere de Latakia" (vest), un fief al regimul Bashar Al-Assad, a precizat sursa respectivă.

Această nouă întărire a prezenței militare ruse intervine în timp ce Statele Unite și Rusia au reluat dialogul militar asupra situației din Siria.

Secretarul american al Apărării, Ashton Carter, care nu l-a contactat pe omologul său rus, Serghei Șoigu, de la preluarea mandatului în februarie 2015, a discutat cu acesta aproape o oră vineri dimineață.

Cei doi miniștri au convenit printre altele "să continue discuțiile" între militari privind mijloacele de a schimba informații asupra activităților în diferite părți ale Siriei, pentru a evita orice incident.

De peste o săptămână, Statele Unite sunt alarmate de sporirea prezenței militare ruse în Siria cu scopul a întări ajutorul acordat regimului condus de președintele Bashar Al-Assad, iar americanii se află de mai mult de un an în fruntea unei coaliții internaționale contra jihadiștilor din gruparea Statul Islamic (SI).

Anterior, Pentagonul a informat că a observat apariția în apropiere de Latakia de material și trupe ruse, situație ce duce la concluzia că armata ursă este pe cale de a instala o bază aeriană avansată.

Moscova a trimis până în prezent în zonă cel puțin patru elicoptere militare, șapte tancuri, mai multe vehicule blindate pentru transportul trupelor, a mai anunțat Pentagonul. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?