Siria: Rusia a lansat bombardamente intense asupra fiefului Statului Islamic la Raqa (oficial francez)

Siria: Rusia a lansat bombardamente intense asupra fiefului Statului Islamic la Raqa (oficial francez)

Rusia a bombardat intens marți pozițiile grupării jihadiste Statul Islamic (SI) la Raqa, fief al islamiștilor în nordul Siriei, a declarat pentru Reuters o sursă guvernamentală franceză, în contextul în care și Franța și-a intensificat de duminică bombardamentele la Raqa după valul de atentate de vinerea trecută de la Paris.

'În acest moment, rușii bombardează puternic orașul Raqa, fapt ce probează că și ei au devenit conștienți (de amenințarea reprezentată de Statul Islamic)', a indicat aceiași sursă.

Atacurile aviației ruse intervin în contextul în care președintele Vladimir Putin a anunțat anterior că Moscova își va intensifica raidurile aeriene în Siria după ce Serviciul Federal de Securitate (FSB, ex-KGB) a confirmat că o bombă la bordul avionului rus Airbus 321, cu 224 de persoane la bord, a provocat prăbușirea acestuia la 31 octombrie în Peninsula Sinai.

Statul Islamic a revendicat doborârea avionului rusesc de pasageri care se întorceau la Sankt-Petersburg din stațiunea egipteană Sharm-el-Sheikh, precum și atacurile de vinerea trecută din Paris, care s-au soldat cu 129 de morți. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante