Siria: Statul Islamic a expus într-o cușcă trei bărbați acuzați de "hărțuire"

Siria: Statul Islamic a expus într-o cușcă trei bărbați acuzați de "hărțuire"

Gruparea extremistă Statul Islamic (SI) a expus joi într-o cușcă trei bărbați acuzați de "hărțuirea" unor femei, în orașul Mayadin din estul Siriei, potrivit Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), citat de AFP.

"SI a suspendat cu brațele în formă de cruce trei cetățeni în interiorul unei cuști metalice în piața Jourdaq din orașul Mayadin", nu departe de capitala provinciei de est Deir Ezzor, a indicat ONG-ul.

De gâtul celor trei bărbați a fost agățată o pancartă pe care era scris: "70 de lovituri de bici, 10 zile de închisoare, umilire într-o cușcă timp de o zi pentru hărțuirea unor femei musulmane", a adăugat aceeași sursă.

Este pentru prima dată când Statul Islamic aduce astfel de acuzații și aplică pedepse pentru astfel de fapte.

Gruparea extremistă a mai folosit astfel de pedepse în regiunile pe care le controlează, în special în timpul Ramadanului pentru 'nerespectarea' postului, potrivit OSDO.

Acuzată de ONU de crime împotriva umanității, gruparea Statul Islamic a comis numeroase decapitări de bărbați, execuții masive și lapidări de femei suspectate de adulter.

De la proclamarea, în urmă cu un an, a 'califatului' său pe teritoriile din Siria și Irak pe care le controlează, gruparea jihadistă a executat peste 3.000 de persoane în Siria, dintre care cel puțin 1.800 de civili, inclusiv 74 de copii, potrivit OSDO.

Peste 240.000 de persoane au fost ucise de la începutul conflictului din Siria în martie 2011. Început prin manifestații pașnice reprimate dur de regim, conflictul a devenit tot mai complex, prin înmulțirea fronturilor, în care luptă regimul președintelui Bashar al-Assad, forțele rebele, kurzii și diferitele grupări jihadiste. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Priviți ce mută Rusia la granița cu Ucraina!

2 Americanii, semnal de forță! Priviți ce dihanie au scos din adâncuri!

3 Din culisele marilor tunuri / Cine este în spatele firmelor care importă 90% din gazul rusesc?

4 Pușcărie scrie pe ea! / Un mail trimis de Buzăianu instanței o îngroapă definitiv pe japița lui Băsescu!

5 VIDEO Demonstrație de forță a MApN?