Situație calmă la frontiera sârbo-ungară, după confruntările de miercuri

Situație calmă la frontiera sârbo-ungară, după confruntările de miercuri

Situația era calmă joi dimineața la frontiera sârbo-ungară după violentele confruntări de miercuri dintre imigranți și forțele de ordine ungare, transmite AFP.

Conform relatării agenției citate, aproximativ 400 de imigranți erau încă prezenți joi dimineața la punctul de trecere a frontierei Horgos 2—Roszke 2. Cei mai norocoși dintre aceștia au dormit în corturi instalate de-a lungul drumului către Ungaria, în timp ce alții și-au întins sacii de dormit chiar pe asfalt.

Cele două căi de acces către Ungaria, pe care circulă de obicei automobilele, sunt acum blocate de panouri metalice din sârmă ghimpată care înlocuiesc grilajul pe care imigranții au reușit să-l scoată în timpul confruntărilor de miercuri, primele de la blocarea, de către Budapesta, în noaptea de luni spre marți, a graniței cu Serbia.

Forțele de ordine ungare au utilizat tunuri cu apă și grenade lacrimogene împotriva imigranților, care la rândul lor au aruncat cu pietre în direcția polițiștilor.

Guvernul de la Belgrad a protestat oficial împotriva utilizării de către Ungaria a gazului lacrimogen pe teritoriul sârb și a anunțat trimiterea de întăriri polițienești la frontiera comună. Premierul sârb Aleksandar Vucic a condamnat 'acest comportament brutal al poliției' ungare împotriva imigranților și a cerut o reacție viguroasă din partea UE.

De la începutul acestui an, peste 200.000 de imigranți, având destinația Europa Occidentală, au intrat în Ungaria, principala țară de tranzit în Europa centrală, cei mai mulți trecând granița dinspre Serbia. O nouă legislație menită să oprească afluxul de imigranți a intrat în vigoare în noaptea de luni spre marți și în virtutea acesteia Ungaria a închis frontiera sa cu Serbia. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Fără sutien în brațele lui Alex Bodi / Oana Zăvoranu, petrecere de pomină la 48 de ani!

2 Cică vipera era agitată! / Amănunte picante despre despărțirea „cuplului prefăcătoriei”

3 Așa o fi?

4 Udrea investeşte în cel mai scump proiect imobiliar din România

5 Bucureștiul, tortul interlopilor! / Cum au cumpărat „Sportivii“ terenurile pe care au construit blocuri cu PUD-u…