Soarta unui băieţel seropozitiv nedorit de un sat provoacă emoţie în China

Soarta unui băieţel seropozitiv nedorit de un sat provoacă emoţie în China

Soarta unui băiat seropozitiv în vârstă de opt ani, Kunkun, provoca joi o emoţie puternică în China, pe reţelele de socializare, după ce 200 de locuitori ai unui sat au semnat o petiţie pentru a-l goni din localitate.

Kunkun a contractat virusul de la mama sa, la naştere, în 2006, iar aceasta a dispărut între timp.

El a fost diagnosticat ca seropozitiv abia în 2011. Tatăl său a dispărut şi el, abandonându-l în grija bunicului.

Însă inclusiv bunicul se află printre cei 200 de semnatari ai petiţiei sătenilor din Shufangya, în provincia Sichuan (sud-vest), care cer expulzarea băiatului pentru a "proteja sănătatea" locuitorilor, scrie ziarul oficial Global Tmes.

De când a fost diagnosticat, i s-a interzis să meargă la şcoală, iar sătenii fug de el ca de un ciumat, din cauza stigmatizării puternice a seropozitivilor în China.

"Nimeni nu se joacă cu mine. Mă joc singur", a declarat băiatul, citat de people.com.cn, site-ul oficial al Cotidianului Poporului, potrivit căruia sătenii îl numesc în petiţie "bombă cu ceas".

"Este nevinovat, este doar un copil", dă asigurări şeful Partidului unic din sat, Wang Yishu.

"Dar HIV-ul şi SIDA lui ne sperie prea tare", se justifică el pentru site.

Cazul lui Kunkun era cel mai puternic dezbătut joi pe Weibo, "twitterul chinez", mulţi exprimându-şi perplexitatea faţă de lipsa de compasiune a chinezilor.

"Cum a putut să fie neglijat cu atâta lipsa de milă?", se întreabă un abonat.

"Este din cauză că populaţia chineză nu are acces la educaţie suficientă, de unde ignoranţa şi panica", îi răspunde altul.

 


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

3 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

4 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...

5 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani