Spania a autorizat o prezență militară permanentă a SUA

Spania a autorizat o prezență militară permanentă a SUA

Guvernul de la Madrid a autorizat vineri staționarea permanentă a 2.200 de soldați americani la baza militară de la Moron de la Frontera, în sudul Spaniei, misiunea acestui dispozitiv fiind să răspundă situațiilor de criză din Africa, transmite AFP.

Statele Unite au deja în această bază, situată în apropiere de Sevilla, o forță provizorie de reacție rapidă formată din 800 de soldați. Această forță a fost desfășurată după atacul din anul 2012 asupra consulatului american de la Benghazi (Libia).

Potrivit guvernului spaniol, acest dispozitiv, denumit în terminologia Pentagonului 'Special Purpose Marine Air-Ground Task Force Crisis Response', are ca misiune principală consolidarea securității misiunilor diplomatice americane din Africa, recuperarea militarilor americani aflați în dificultate, evacuarea civililor și intervenția rapidă în conflicte sau crize umanitare.

Baza americană din sudul Spaniei va dispune și de unități de sprijin, inclusiv un detașament aerian ce va avea în dotare avioane de transport MV-22 Ospreys.

Statele Unite au mai folosit în perioada postbelică aceste instalații militare din apropiere de Sevilla, precum și baza aeronavală de la Rota.

Acordul pentru desfășurarea celor 2.200 de militari americani urmează să fie semnat luni, în timpul vizitei pe care șeful diplomației americane, John Kerry, o va efectua în Spania. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

5 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?