Spania: Descinderi ale poliției în mai multe sedii ale companiei de apă Acuamed soldate cu 13 arestări

Poliția spaniolă a anunțat că a efectuat o descindere la sediile companiei de apă Acuamed din Madrid, Barcelona, Valencia și Murcia și a arestat 13 persoane în cadrul unei investigații privind concesiunile ilegale, relatează Reuters. Noile arestări reprezintă doar ultimul capitol într-un lanț de scandaluri de corupție legate de modul în care au fost cheltuiți banii publici și au fost încredințate contractele private în timpul anilor de boom din Spania înainte de recesiunea declanșată de criza imobiliară din 2008.

Imaginea publică foarte proastă a unor astfel de nereguli a făcut ca politicienii spanioli să plătească prețul, partidele tradiționale de stânga și de dreapta cedând numeroase voturi la scrutinul general de la 20 decembrie unor formațiuni nou intrate în parlament și care au făcut campanie împotriva corupției.

Acuamed, care se află în subordinea Ministerului agriculturii, alimentației și mediului, a alocat fraudulos proiecte de construcție și a falsificat certificări pentru a mări valoarea plăților către contractori, a precizat poliția într-un comunicat.

Directorul Acumed, care răspunde de contractarea, construcția, operarea lucrărilor publice ale instituției, se află printre persoanele reținute, a mai declarat un purtător de cuvânt al poliției.

În comunicatul poliției se mai precizează că 35 de persoane vor fi supuse investigațiilor în următoarele zile, informație care nu a fost comentată nici de Acuamed, nici de ministerul de resort.

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Dăncilă la DNA? Ițele scandalului Tarom duc la vârful guvernului și PSD! „Cuc s-a dus la ordin acasă la direct…

2 Info / Gâdea, notificat de noua șefă a Parchetului European să achite daunele morale de 300.000 de lei

3 Ce au convenit Orban și Iohannis la ședința de azi. Favoriții momentului la ministerele Justiției, Internelor,…

4 Marfă pentru DNA! Ce-am anunțat sâmbăta trecută se întâmplă! Măcel în PSD Olt! Stănescu l-a ras pe Ciocan din …

5 Nou scandal în PSD! Păcăliții vor să dea în judecată partidul! Dăncilă a aprobat ca doar Plumb să primească ba…

recomandări

Te ia DNA: Ioan Chelaru

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Scene uimitoare filmate prin procedeu time lapse creează impresia unei alte lumi