Spania: Descinderi ale poliției în mai multe sedii ale companiei de apă Acuamed soldate cu 13 arestări

Spania: Descinderi ale poliției în mai multe sedii ale companiei de apă Acuamed soldate cu 13 arestări

Poliția spaniolă a anunțat că a efectuat o descindere la sediile companiei de apă Acuamed din Madrid, Barcelona, Valencia și Murcia și a arestat 13 persoane în cadrul unei investigații privind concesiunile ilegale, relatează Reuters. Noile arestări reprezintă doar ultimul capitol într-un lanț de scandaluri de corupție legate de modul în care au fost cheltuiți banii publici și au fost încredințate contractele private în timpul anilor de boom din Spania înainte de recesiunea declanșată de criza imobiliară din 2008.

Imaginea publică foarte proastă a unor astfel de nereguli a făcut ca politicienii spanioli să plătească prețul, partidele tradiționale de stânga și de dreapta cedând numeroase voturi la scrutinul general de la 20 decembrie unor formațiuni nou intrate în parlament și care au făcut campanie împotriva corupției.

Acuamed, care se află în subordinea Ministerului agriculturii, alimentației și mediului, a alocat fraudulos proiecte de construcție și a falsificat certificări pentru a mări valoarea plăților către contractori, a precizat poliția într-un comunicat.

Directorul Acumed, care răspunde de contractarea, construcția, operarea lucrărilor publice ale instituției, se află printre persoanele reținute, a mai declarat un purtător de cuvânt al poliției.

În comunicatul poliției se mai precizează că 35 de persoane vor fi supuse investigațiilor în următoarele zile, informație care nu a fost comentată nici de Acuamed, nici de ministerul de resort.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi? Circoteca cu congresul e bluf? Iohannis joacă la două capete? Citiți ce se zvonește...

2 Congresul cașcavalului / Marioneta a câștigat

3 Așa o fi? / Cade și EUROINS? Doar 5% din bani mai sunt în băncile din România!

4 Andreea Pirui, vedetă la Kanal D, a fost prinsă drogată?

5 Hopa! / Orban: „Iohannis și serviciile au distrus partidul”