Spania: Gara Atocha evacuată după o alertă teroristă care s-a dovedit ulterior falsă (poliție)

Spania: Gara Atocha evacuată după o alertă teroristă care s-a dovedit ulterior falsă (poliție)

Gara Atocha, scena atentatelor sângeroase din 11 martie 2004 de la Madrid, a fost evacuată vineri după ce un individ a amenințat că va detona un dispozitiv aflat asupra sa, dar ulterior s-a dovedit că el n-avea nici un fel de încărcătură explozibilă, a indicat poliția spaniolă, citată de AFP.

Foto: (c) LUCIAN TUDOSE / AGERPRES ARHIVA

''A fost activată procedura pentru amenințare teroristă. A fost arestat un bărbat care spunea că va detona un dispozitiv pe care îl are în rucsacul său. Noi am verificat. Nu exista nici un dispozitiv explozibil'', a declarat pentru AFP o purtătoare de cuvânt a poliției naționale spaniole.

''Cercetăm trenul și liniile de cale ferată pentru a verifica dacă există ceva'', a adăugat purtătoarea de cuvânt. Unii pasageri au povestit c-au fost nevoiți să părăsească trenul înainte de plecare.

AFP amintește că atentatele islamiste din 11 martie 2004 s-au soldat cu 191 de morți și circa 2.000 de răniți în patru trenuri care circulau spre gara Atocha.

AGERPRES/(AS — editor: Angela Sârbu)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”