Spania: Gara Atocha evacuată după o alertă teroristă care s-a dovedit ulterior falsă (poliție)

Spania: Gara Atocha evacuată după o alertă teroristă care s-a dovedit ulterior falsă (poliție)

Gara Atocha, scena atentatelor sângeroase din 11 martie 2004 de la Madrid, a fost evacuată vineri după ce un individ a amenințat că va detona un dispozitiv aflat asupra sa, dar ulterior s-a dovedit că el n-avea nici un fel de încărcătură explozibilă, a indicat poliția spaniolă, citată de AFP.

Foto: (c) LUCIAN TUDOSE / AGERPRES ARHIVA

''A fost activată procedura pentru amenințare teroristă. A fost arestat un bărbat care spunea că va detona un dispozitiv pe care îl are în rucsacul său. Noi am verificat. Nu exista nici un dispozitiv explozibil'', a declarat pentru AFP o purtătoare de cuvânt a poliției naționale spaniole.

''Cercetăm trenul și liniile de cale ferată pentru a verifica dacă există ceva'', a adăugat purtătoarea de cuvânt. Unii pasageri au povestit c-au fost nevoiți să părăsească trenul înainte de plecare.

AFP amintește că atentatele islamiste din 11 martie 2004 s-au soldat cu 191 de morți și circa 2.000 de răniți în patru trenuri care circulau spre gara Atocha.

AGERPRES/(AS — editor: Angela Sârbu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 A murit Peter Imre, fostul ginere al lui Meleșcanu

2 „Am primit peste o mie de cereri în căsătorie” / Cine este ucraineanca

3 VIDEO „Acei băieți au văzut mai mulți sâni decât am văzut eu în toată viața mea” / Influenceriță pe TikTok a fost arestată pentru pornografie

4 Documente secrete / „Putin gândește puțin și e disperat. Se teme de pericolul unei victorii ucrainene”

5 VIDEO Priviți, „dihăniile HIMARS” au distrus două depozite strategice ale rușilor!