Spionajul german spune că gruparea Statul Islamic are mijloace pentru a doborî avioane de linie

Spionajul german spune că gruparea Statul Islamic are mijloace pentru a doborî avioane de linie

Serviciile de contrainformații germane (BND) estimează că militanții din gruparea Statul Islamic (SI) din nordul Irakului dispun de lansatoare de rachete capabile să lovească avioane de linie, potrivit publicației Bild am Sonntag, citată de AFP.

Informația ar fi fost transmisă de BND (Bundesnachrichtendienst) parlamentarilor de la Berlin în cursul unei reuniuni confidențiale desfășurată săptămâna trecută.

Conform Bild am Sonntag, raportul BND avertizează că militanții SI se află în posesia unor lansatoare de rachete provenite din dotarea armatei siriene, unele datând din anii '70, dar și de alte echipamente mai moderne și de tehnologii militare mai avansate.

Lansatoarele de rachete respective, cunoscute sub numele Manpads (acronim de la Man Portable Air Defense Systems — sisteme portabile de apărare antiaeriană), realizate pe baza unor modele ruse, ar fi fost produse în țări ca Bulgaria și China.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro