Statul Islamic a executat 17 persoane în Siria ca represalii la asasinarea unor partizani ai săi (OSDO)

Statul Islamic a executat 17 persoane în Siria ca represalii la asasinarea unor partizani ai săi (OSDO)

Organizația Statul Islamic (SI) a executat în 48 de ore 17 bărbați în estul și nordul Siriei ca represalii la asasinatele împotriva partizanilor săi, a indicat vineri Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), relatează AFP.

''SI a executat 16 bărbați la Deir Ezzor (est) și unul în Raqa (nord) pentru a transmite un mesaj adversarilor săi după asasinarea recent a 12 jihadiști sirieni, irakieni și algerieni'', a declarat pentru AFP directorul OSDO, Rami Abdel Rahmane.

''Bărbații executați au fost acuzați că luptă împotriva SI'', a adăugat directorul OSDO, cu toate că nu a fost stabilită nici o legătură în nici unul dintre cazurile de asasinare a jihadiștilor.

''Este un mesaj al SI către oamenii care trăiesc în zonele sub control pentru a spune 'Aceasta este soarta ce-i așteaptă pe adversarii noștri''', a explicat Rami Abdel Rahmane.

Provinciile Raqa și Deir Ezzor sunt în majoritate sub controlul jihadiștilor SI.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

3 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

4 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...

5 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani