Statul Islamic ascunde luptători jihadiști pe bărcile pline cu imigranți care ajung în Europa (oficial libian)

Jihadiști din Statul Islamic (SI) sosesc în Europa la bordul bărcilor pline de refugiați și de imigranți ilegali care ajung pe continent după ce traversează Marea Mediterană, informează duminică BBC.

Un consilier al guvernului libian, Abdul Basit Haroun, a declarat pentru BBC că Statul Islamic ascunde militanți islamiști printre miile de imigranți care se îmbarcă având ca destinație Europa. Haroun spune că a obținut aceste informații în urma discuțiilor pe care le-a purtat cu proprietarii de bărci din zonele din nordul Africii controlate de militanții jihadiști. Oficialul libian susține că Statul Islamic le permite să continue operațiunile de trimitere de imigranți ilegali în schimbul a 50% din veniturile pe care le obțin de pe urma fiecărui transport de imigranți.

ONU estimează că numai în acest an circa 60.000 de oameni au încercat să traverseze Marea Mediterană. Se crede că peste 1.800 de oameni și-au pierdut viața doar în 2015 în timp ce încercau să ajungă în Europa, dat fiind că ei călătoresc adesea în bărci nesigure și supraaglomerate.

Într-un interviu cu BBC Radio 5 live Investigates, Haroun a declarat că Statul Islamic folosesc bărcile "pentru oamenii lor pe care vor să-i trimită în Europa, dat fiind că poliția europeană nu știe cine face parte din Statul Islamic și cine este refugiat".

Adesea, militanții jihadiști stau separat de alți imigranți și nu le este teamă de traversarea pe mare, spune Haroun, care adaugă că sunt "100% în favoarea Statului Islamic". Oficialul libian a avertizat totodată că jihadiștii plănuiesc comiterea de atacuri în Europa. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Informație / Ghizdeanu i-a livrat pe Dragnea, Vâlcov și Dăncilă! Dosarul va fi declinat la DNA!

2 ULTIMA ORĂ / Document / Statele Unite își avertizează cetățenii că virusul ucigaș a explodat în alte 6 țări din As…

3 Zăngănit de cătușe către PSD! Voi ați citit discursul ambasadorului SUA de joi? Ați văzut postarea de pe Faceb…

4 Foarte corect articolul scris de Ioana Ene Dogioiu despre numirile în fruntea marilor parchete

5 Le Point / Armata americană debarcă în masă în Europa

recomandări

Te ia DNA: Dan Iulian Idolu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cele mai amuzante logo-uri fake