Statul Islamic dispune de sisteme de apărare antiaeriană (Pentagon)

Statul Islamic dispune de sisteme de apărare antiaeriană (Pentagon)

Gruparea extremistă Statul Islamic dispune de mijloace de apărare antiaeriană, a declarat pentru RIA Novosti purtătoarea de cuvânt a Pentagonului, Elissa Smith.

"Putem confirma că Statul Islamic dispune de mijloace limitate de apărare antiaeriană, dintre care cea mai mare parte sunt utilizate în operațiuni terestre", a informat reprezentanta Ministerului american al Apărării. SUA întreprind toate măsurile necesare pentru a reduce riscurile legate de utilizarea sistemelor antiaeriene de către combatanții islamiști, a adăugat ea.

În același timp, purtătoarea de cuvânt a Pentagonului nu a confirmat informațiile legate de faptul că jihadiștii ar dispune de lansatoare de rachete capabile să lovească avioane de linie, informații apărute în presa germană, care a citat Serviciile federale de informații (Bundesnachrichtendienst /BND/). Conform publicației Bild am Sonntag, un raport BND avertiza că militanții SI se află în posesia unor lansatoare de rachete pe care le-ar fi capturat din depozitele armatei siriene, unele datând din anii '70, dar și de alte echipamente mai moderne și de tehnologii militare mai avansate.

Gruparea Statul Islamic este considerată una dintre formațiunile jihadiste cele mai crude. În urmă cu câteva luni, această organizație și-a intensificat activitățile în Irak. La sfârșitul lunii iulie, SI a proclamat un "califat islamic" pe teritoriile irakiene și siriene căzute sub controlul său. Ofensiva SI a costat viața a mii de civili și a făcut sute de mii de refugiați. Jihadiștii țin ostatice mai multe mii de persoane.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Nu stă niciodată cu fața la...” / Detalii despre cum făceau amor „elevul” Dani Oțil și „mămica” Mihaela Rădules…

2 ULTIMA ORĂ Culise din ședința PNL / S-a pus batista pe țambal! Cîțu nici nu s-a dus. Orban a făcut liniște în 30…

3 Hemoroizii lui Iliescu / O mare nulitate securistă a României

4 Beizadele PSD / Dezmăţ cu droguri, amor şi peste 100 de tineri la un loc

5 Raport al serviciilor americane de informaţii. Scenarii ale lumii în 2040