Statul Islamic și PKK ar putea fi implicate în atentatele de la Ankara, afirmă premierul turc

Statul Islamic și PKK ar putea fi implicate în atentatele de la Ankara, afirmă premierul turc

Premierul turc Ahmet Davutoglu a afirmat miercuri că atât Statul Islamic, cât și gruparea militantă kurdă PKK ar fi putut avea un rol în dublul atentat sinucigaș ce a avut loc sâmbătă la Ankara și care s-a soldat cu aproape 100 de morți și 500 de răniți, relatează Reuters. În cadrul unei conferințe de presă la Istanbul, Davutoglu a afirmat că sunt anchetate posibile conexiuni ale dublului atentat comis în apropierea gării centrale din capitala turcă.

Potrivit AFP, autoritățile turce au arestat deja două persoane suspectate de legături cu rebelii PKK. Acești doi suspecți au schimbat informații privind un atac pe Twitter, cu nouă ore înainte de operațiunea celor doi kamikaze care au vizat o reuniune prokurdă în fața gării centrale din Ankara, a indicat un responsabil al Ministerului de Interne.

'Este o nouă anchetă. Anchetăm modul în care suspecții ar fi avut cunoștință' de atentat, a confirmat sub rezerva anonimatului un responsabil turc. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu