ȘTIRILE SERII - POLITICI INTERNAȚIONALE-ROMÂNIA ÎN LUME - 29 OCTOMBRIE

ȘTIRILE SERII - POLITICI INTERNAȚIONALE-ROMÂNIA ÎN LUME - 29 OCTOMBRIE

Conducerea Administrației naționale ungare pentru taxe și vămi (NAV) au respins miercuri ca inacceptabile și nefondate acuzațiile de corupție care circulă în ultima vreme la adresa unor membri ai săi. Această luare de poziție survine după ce în ultimele săptămâni media ungare i-au indicat pe mai mulți înalți responsabili ai NAV, inclusiv pe președintele instituției, ca având legătură cu interdicția de intrare în SUA impusă împotriva a șase cetățeni ai Ungariei.

* Președintele bulgar Rosen Plevneliev va lansa vineri, 31 octombrie, consultări cu partidele și coalițiile politice din noul Parlament, rezultat în urma alegerilor legislative din 5 octombrie, a anunțat miercuri biroul de presă al președinției. Șeful statului va purta convorbiri individuale cu fiecare dintre grupurile parlamentare, așa cum și-au exprimat dorința forțele politice la discuțiile cu președintele de la 15 octombrie, a precizat biroul de presă.

* Peste 300 de imigranți veniți din Africa Subsahariană au încercat miercuri să treacă de gardul de la frontiera dintre enclava spaniolă Melilla și Maroc, trei dintre ei reușind să pătrundă pe teritoriul spaniol, a anunțat prefectura, precizând că peste 60 de tentative a avut loc de la începutul acestui an.

* Noul președinte al Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a anulat miercuri recepția oficială ce urma să se desfășoare în aceeași zi, cu ocazia celebrării zilei fondării Republicii Turcia, în palatul prezidențial recent construit, considerând că desfășurarea acestei recepții ar fi o lipsă de respect față minerii blocați într-o mină din sudul țării.

* Armata americană a lansat marți și miercuri 14 atacuri aeriene împotriva militanților grupării Statul Islamic (SI) în Siria și Irak, potrivit unui comunicat al Comandamentului Central american. Forțele americane din Siria au lansat opt lovituri aeriene lângă orașul sirian Kobane aflat la frontiera cu Turcia, distrugând o mică unitate de luptători ai SI, un 'centru de comandă și control' al grupului terorist, precum și clădiri, vehicule și poziții de luptă ale grupării jihadiste, a afirmat Centcom.

* Un festival al lampioanelor zburătoare din nordul Thailandei va duce la anularea a peste 100 de curse aeriene și la reprogramarea altora, au anunțat miercuri responsabili locali. Anunțul a fost făcut în timp ce orașul Chiang Mai se pregătește de lansarea a numeroase lampioane cu aer cald, cu ocazia festivalului anual Loy Krathong, organizat în acest an la data de 6 noiembrie.

* Un 'vaccin global' efectiv pentru diferitele tulpini ale virusului Ebola va fi disponibil peste aproximativ cinci ani, apreciază Leslie Lobel, cercetător în cadrul Universității Ben-Gurion din Israel. De doi ani, Leslie Lobel studiază comportamentul mai multor tulpini ale acestui virus în laboratorul său de la universitatea israeliană, în coordonare cu un institut de cercetări din Uganda, țară în care călătorește de mai multe ori pe an. A fost în luna august 2014 și va mai merge în noiembrie.

* Beijingul le va cere persoanelor care se întorc din regiunile afectate de Ebola să stea în carantină la domiciliu timp de 21 zile și să își verifice de două ori pe zi temperatura în cazul în care au intrat în contact cu pacienți bolnavi de Ebola, a informat miercuri mass-media de stat chineză.

* Kremlinul a respins miercuri informațiile apărute în presa americană potrivit cărora președintele rus Vladimir Putin ar fi bolnav de cancer. 'Să nu se aștepte și să-și muște limba! Totul e bine', a afirmat în fața ziariștilor Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al șefului statului rus. Cotidianul american New York Post a scris recent că Vladimir Putin ar suferi de un cancer la pancreas și că el ar fi tratat de un medic german pe care l-ar fi cunoscut cu zeci de ani în urmă când era agent KGB în Germania.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…