Stoltenberg: NATO dorește în continuare un dialog constructiv cu Rusia, însă Moscova trebuie să respecte țările vecine

Stoltenberg: NATO dorește în continuare un dialog constructiv cu Rusia, însă Moscova trebuie să respecte țările vecine

Organizația Tratatului Atlanticului de Nord (NATO) și Finlanda continuă să dorească un dialog constructiv cu Rusia, însă îi cer Moscovei să respecte granițele vecinilor săi, a declarat joi secretarul general al Alianței Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg, citat de agenția de presă Tass.

'NATO și Finlanda au încercat, în decursul multor ani de la încheierea războiului rece, să construiască relații de cooperare și constructive cu Rusia. Și continuăm să facem acest lucru, însă pentru aceasta Rusia trebuie să-și respecte vecinii, să respecte granițele țărilor vecine', a spus Stoltenberg în timpul conferinței de presă susținute la Helsinki împreună cu premierul finlandez Alexander Stubb.

Referitor la relația NATO-Finlanda, Jens Stoltenberg a declarat că nu i se pare corect să i se dea sfaturi acestei țări în legătură cu aderarea ei la Alianță. 'Pentru NATO este foarte important să respecte poziția Finlandei. Nu vom da sfaturi', a spus secretarul general al NATO.

Potrivit lui Stoltenberg, 'relațiile dintre NATO și Finlanda seamănă foarte tare cu relațiile dintre Norvegia și UE'. 'Cooperarea există de mulți ani, însă aderarea nu a avut loc. Iar dacă secretarul general al NATO va veni la Helsinki și ar începe să dea sfaturi (despre aderare), acest lucru nu ar fi corect', a subliniat Jens Stoltenberg. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Simple zvonuri?

2 VIDEO Voi vedeți ce se întâmplă pe Autostrada A1 Sibiu - Pitești?

3 VIDEO Sex mistic în temple, dansuri în pielea goală şi spirale yoga

4 Scrisoarea asta nu poate fi adevărată! / Ce le-a scris judecătorilor o moldoveancă despre plăcerea sexului desco…

5 Ea este avocata de 26 de ani care s-ar fi sinucis