SUA: 12 membri ai Marine Corps dați dispăruți sunt morți (Pentagon)

Secretarul american al Apărării, Ashton Carter, a anunțat miercuri într-un comunicat că cei 12 membri ai Marine Corps dați dispăruți de la 14 ianaurie după un accident de elicoptere în Arhipelagul Hawaii sunt morți, transmite AFP. Două echipe de câte șase persoane se aflau la bordul elicopterelor atunci când acestea s-au ciocnit în apropierea coastelor Insulei Oahu.

"Acești mândri membri ai Marine Corps și-au pierdut viața așa cum au trăit, în serviciul unei națiuni pe care o iubeau și în devotamentul unei cauze mai mari decât ei", a scris șeful Pentagonului. "Inimile noastre sunt alături de cei apropiați și de familiile celor 12 Marines", a adăugat el.

"Doresc, de asemenea, să îmi exprim recunoștința și față de armata aerului (Air Force), paza de coastă, personalul din Marine Corps care au fost absolut de nezdruncinat în eforturile lor pentru a-i localiza și salva pe colegii lor", a mai spus Ashton Carter.

La câteva ore după ce au fost informați despre accident, paza americană de coastă a localizat vineri o "zonă de resturi la aproape patru kilometri de țărm".

Ulterior, marina americană a trimis un elicopter ca întăriri, iar pompierii au cercetat zona cu un elicopter și un vas de salvare.

"Pierderea acestor 12 bravi americani este o tragică aducere aminte a riscurilor pe care bărbații și femeile noastre în uniformă le înfruntă în fiecare zi, în serviciul țării noastre", a subliniat secretarul Apărării.

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Când am putea ieși din case? Alexandru Rafila: După data de 15 mai. Multe măsuri vor rămâne în vigoare m…

2 ULTIMA ORĂ / În China a reizbucnit epidemia! Reuters anunță că un județ din provincia Henan a fost izolat comple…

3 Asistentă dintr-un spital care primește bolnavi cu coronavirus: Vecinii mi-au aruncat cu clor pe ușa apartamen…

4 Are dreptate! / Alex Dima, mesaj de revoltă: „I-am lăsat să ne conducă. Suntem în această situație din cauza uno…

5 Doctorul militar col. Daniel Ionuţ Derioiu a preluat comanda Spitalului Județean Suceava și a început reorgan…

recomandări

Te ia DNA: Huja Gheorghe

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Noi sloganuri fake amuzante