SUA: 12 membri ai Marine Corps dați dispăruți sunt morți (Pentagon)

SUA: 12 membri ai Marine Corps dați dispăruți sunt morți (Pentagon)

Secretarul american al Apărării, Ashton Carter, a anunțat miercuri într-un comunicat că cei 12 membri ai Marine Corps dați dispăruți de la 14 ianaurie după un accident de elicoptere în Arhipelagul Hawaii sunt morți, transmite AFP. Două echipe de câte șase persoane se aflau la bordul elicopterelor atunci când acestea s-au ciocnit în apropierea coastelor Insulei Oahu.

"Acești mândri membri ai Marine Corps și-au pierdut viața așa cum au trăit, în serviciul unei națiuni pe care o iubeau și în devotamentul unei cauze mai mari decât ei", a scris șeful Pentagonului. "Inimile noastre sunt alături de cei apropiați și de familiile celor 12 Marines", a adăugat el.

"Doresc, de asemenea, să îmi exprim recunoștința și față de armata aerului (Air Force), paza de coastă, personalul din Marine Corps care au fost absolut de nezdruncinat în eforturile lor pentru a-i localiza și salva pe colegii lor", a mai spus Ashton Carter.

La câteva ore după ce au fost informați despre accident, paza americană de coastă a localizat vineri o "zonă de resturi la aproape patru kilometri de țărm".

Ulterior, marina americană a trimis un elicopter ca întăriri, iar pompierii au cercetat zona cu un elicopter și un vas de salvare.

"Pierderea acestor 12 bravi americani este o tragică aducere aminte a riscurilor pe care bărbații și femeile noastre în uniformă le înfruntă în fiecare zi, în serviciul țării noastre", a subliniat secretarul Apărării.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...