SUA: Atac armat într-un liceu din Dakota de Sud, directorul rănit

SUA: Atac armat într-un liceu din Dakota de Sud, directorul rănit

Un elev a deschis focul miercuri într-un liceu din Dakota de Sud (nordul Statelor Unite), rănindu-l pe directorul instituției, în timp ce restul copiilor au putut fi evacuați, potrivit poliției și presei locale, relatează AFP.

În jurul orei locale 10.00 (16.00 GMT), "un elev a intrat în liceul din Harrisburg și s-a îndreptat spre biroul directorului. Odată ajuns înăuntru, el s-a certat cu directorul. A scos un pistol și a tras în direcția acestuia, rănindu-l la braț", a explicat un purtător de cuvânt al poliției din Sioux Falls, oraș situat la câțiva kilometri de locul incidentului.

"Directorul adjunct și profesorul principal de sport au reușit ulterior să îl imobilizeze", a adăugat acest purtător de cuvânt, Sam Clemens. Adolescentul a fost "plasat în detenție și supus unui interogatoriu", a mai spus el.

Directorul, Kevin Lein, a fost transportat la spital cu ambulanța și viața nu îi este în pericol, a precizat Sam Clemens.

Toți elevii sunt teferi și nevătămați și au fost transferați spre alte școli. Directorul adjunct Ryan Rollinger este considerat un erou pe rețelele sociale și de locuitorii din vecinătate.

"Am atâta respect pentru Rollinger. Și-a pus viața în pericol pentru Harriburg High School, aceasta este adevărata definiție a unui erou", a comentat o tânără pe contul său de Twitter. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante