SUA: Atac armat într-un liceu din Dakota de Sud, directorul rănit

Un elev a deschis focul miercuri într-un liceu din Dakota de Sud (nordul Statelor Unite), rănindu-l pe directorul instituției, în timp ce restul copiilor au putut fi evacuați, potrivit poliției și presei locale, relatează AFP.

În jurul orei locale 10.00 (16.00 GMT), "un elev a intrat în liceul din Harrisburg și s-a îndreptat spre biroul directorului. Odată ajuns înăuntru, el s-a certat cu directorul. A scos un pistol și a tras în direcția acestuia, rănindu-l la braț", a explicat un purtător de cuvânt al poliției din Sioux Falls, oraș situat la câțiva kilometri de locul incidentului.

"Directorul adjunct și profesorul principal de sport au reușit ulterior să îl imobilizeze", a adăugat acest purtător de cuvânt, Sam Clemens. Adolescentul a fost "plasat în detenție și supus unui interogatoriu", a mai spus el.

Directorul, Kevin Lein, a fost transportat la spital cu ambulanța și viața nu îi este în pericol, a precizat Sam Clemens.

Toți elevii sunt teferi și nevătămați și au fost transferați spre alte școli. Directorul adjunct Ryan Rollinger este considerat un erou pe rețelele sociale și de locuitorii din vecinătate.

"Am atâta respect pentru Rollinger. Și-a pus viața în pericol pentru Harriburg High School, aceasta este adevărata definiție a unui erou", a comentat o tânără pe contul său de Twitter. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Cel mai mare furt comis vreodată de un român tocmai s-a mușamalizat. Țara a pierdut peste un miliard de dolari

2 O să aveți un șoc când veți afla cine sunt...

3 Informație / Președintele pregătește din umbră o mutare care poate îngropa definitiv PSD

4 Un erou în locul lui Arafat?

5 În afacerea „10 august 2018” a venit și vremea decontării vinovățiilor individuale

recomandări

Te ia DNA: Laura Corina Georgescu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Mic dejun englezesc