SUA: Atacatorul de la colegiul din Oregon a fost ucis (procuror general)

SUA: Atacatorul de la colegiul din Oregon a fost ucis (procuror general)

Bărbatul înarmat care a deschis focul joi într-un colegiu din statul Oregon (nord-vestul SUA) și a omorât mai mulți studenți a fost ucis, a declarat canalul local din Portland afiliat la NBC, citând un anunț făcut de procurorul general al statului, informează Reuters. Procurorul general Ellen Rosenbaum a anunțat de asemenea că 13 persoane au fost ucise și alte 20 rănite, a relatat KGW-TV.

Într-o conferință de presă, șeriful comitatului local, John Hanlin, a anunțat de asemenea că atacatorul "este mort", dar el nu a dorit să ofere un bilanț al atacului armat, notează France Presse, pe de altă parte.

Informațiile erau contradictorii cu privire la numărul de victime și răniți în atacul din campusul Umpqua Community College, care a avut loc la scurt timp după 10.30 ora locală (17.30 GMT), notează Reuters.

Procurorul general al statului Oregon a precizat că 13 persoane au fost ucise, 20 rănite și atacatorul a fost ucis.

Potrivit șerifului comitatului Douglas, John Hanlin, atacatorul a fost ucis într-un schimb de focuri cu polițiștii. Suspectul nu a fost identificat dar potrivit CNN, este vorba despre un bărbat având până în 30 de ani.

Acesta este ultimul dintr-o serie de incidente de violență armată în Statele Unite, pe fondul unei cereri tot mai mari pentru un control mai strict al armelor și un tratament mai eficient al bolnavilor mintali, mai notează Reuters. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Marele fâs / „Celebra avocată” adusă de frații Tate din America a înfrânt

2 „Da, am făcut-o la ei în cabină!” / Dezvăluirea intimă a unei stewardese. Ce le arăta piloților în timpul zborului

3 VIDEO Ce o fi căutat liderul PSD Ciolacu la ăsta acasă?

4 VIDEO Ați văzut faza asta cu „cerbera” fraților Tate?

5 Citiți și voi ce se scrie în presa turcă despre războiul din Ucraina...