SUA au cerut Germaniei mai mult ajutor militar în lupta împotriva grupării Statul Islamic

SUA au solicitat Germaniei mai mult ajutor militar în lupta împotriva grupării Statul Islamic (SI), la o săptămână după ce parlamentul a aprobat un plan privind implicarea Berlinului în campania antiteroristă din Siria, scrie sâmbătă revista germană Der Spiegel, preluată de Reuters.

Potrivit Der Spiegel, ministrul american al apărării, Ashton Carter, a trimis o scrisoare prin care cere o contribuție militară mai mare din partea Berlinului.

În prezent, misiunea germană prevede desfășurarea a șase avioane Tornado de recunoaștere, a unei fregate pentru protejarea portavionului francez Charles de Gaulle, a unor avioane de realimentare în aer și a unui contingent de până la 1.200 de militari.

Decizia este un răspuns la solicitarea Franței de după atacurile de la Paris soldate cu 130 de morți, dar Germania nu intenționează să lanseze lovituri aeriene în Siria.

Un purtător de cuvânt al Ministerului german al Apărării a confirmat că scrisoarea a fost primită de la SUA și în prezent conținutul său este analizat, fără a furniza detalii suplimentare.

Peste 3.000 de militari germani sunt în prezent desfășurați peste hotare, iar misiunea din Siria le va crește numărul cu până la 1.200. Ministrul apărării, Ursula Von der Leyen, dorește și trimiterea a 650 de militari în Mali pentru a ajuta armata franceză în lupta împotriva islamiștilor jihadiști.

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Fostul șef al Departamentului Analiză din SRI anunță explozia COVID-19 în România

2 Turcescu anunță iminenta săltare a Gabrielei Firea!

3 Nou cutremur în PSD! Aproape toată Organizația Ilfov a trecut la PNL, cu primari cu tot!

4 Scandal de hărțuire sexuală la vârful PMP

5 Cum ies la iveală epoleții la PSD!!! Tatăl lui Mihai Tudose, confirmat cu coronavirus, este internat la Spital…