SUA au cerut Germaniei mai mult ajutor militar în lupta împotriva grupării Statul Islamic

SUA au cerut Germaniei mai mult ajutor militar în lupta împotriva grupării Statul Islamic

SUA au solicitat Germaniei mai mult ajutor militar în lupta împotriva grupării Statul Islamic (SI), la o săptămână după ce parlamentul a aprobat un plan privind implicarea Berlinului în campania antiteroristă din Siria, scrie sâmbătă revista germană Der Spiegel, preluată de Reuters.

Potrivit Der Spiegel, ministrul american al apărării, Ashton Carter, a trimis o scrisoare prin care cere o contribuție militară mai mare din partea Berlinului.

În prezent, misiunea germană prevede desfășurarea a șase avioane Tornado de recunoaștere, a unei fregate pentru protejarea portavionului francez Charles de Gaulle, a unor avioane de realimentare în aer și a unui contingent de până la 1.200 de militari.

Decizia este un răspuns la solicitarea Franței de după atacurile de la Paris soldate cu 130 de morți, dar Germania nu intenționează să lanseze lovituri aeriene în Siria.

Un purtător de cuvânt al Ministerului german al Apărării a confirmat că scrisoarea a fost primită de la SUA și în prezent conținutul său este analizat, fără a furniza detalii suplimentare.

Peste 3.000 de militari germani sunt în prezent desfășurați peste hotare, iar misiunea din Siria le va crește numărul cu până la 1.200. Ministrul apărării, Ursula Von der Leyen, dorește și trimiterea a 650 de militari în Mali pentru a ajuta armata franceză în lupta împotriva islamiștilor jihadiști.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Atamanul și-a părăsit calul și nevasta pentru aventură, dar s-a întors acasă corect”

2 Cruzime fără margini a comandanților ruși

3 Data morții lui Putin, prezisă de un medium rus. Mai mult, a descris și modul în care va sfârși

4 Peste 100 de soldaţi ai Gărzii Naționale a Rusiei, armata privată a lui Vladimir Putin, concediați după ce au refuzat să lupte ăn Ucraina!

5 Surpriză mare! Armamentul rusesc capturat în Ucraina colcăie de microcipuri fabricate în SUA!