SUA: Barack Obama cere Senatului să voteze "rapid" reforma NSA

SUA: Barack Obama cere Senatului să voteze "rapid" reforma NSA

Președintele american, Barack Obama, a îndemnat vineri Senatul american să voteze "rapid" reforma programului de colectare a datelor telefonice de către Agenția de Securitate Națională (NSA), atrăgând atenția asupra consecințelor unui blocaj în Congres, transmite AFP.

"Mai avem doar câteva zile", a avertizat Barack Obama, în Biroul Oval, reamintind că, în absența unui acord încheiat până duminică, NSA va fi obligată de debranșeze serverele care îi permit să colecteze aceste date.

"Nu este vorba de a alege între securitate și respectarea libertăților. Noi am găsit echilibrul corect", a subliniat președintele SUA, deplângând blocajul la care se pretează "o mână de senatori".

Barack Obama a precizat că i-a solicitat liderului majorității republicane din Senat, Mitch McConnell, "să acționeze, dar să acționeze imediat".

Casa Albă și Camera Reprezentanților au căzut de acord asupra unei legi care să permită în continuare stocarea datelor apelurilor telefonice în Statele Unite (oră, durată, număr apelat, dar nu și conținutul acestora), încredințându-le însă operatorilor, și nu NSA.

Până în prezent, Senatul a refuzat să aprobe textul, numit USA Freedom Act, care este blocat de o coaliție a unor republicani cu argumente total opuse, dar uniți în dorința lor de a sabota reforma. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Se coace debarcarea? / Un înalt oficial de la Kremlin ar fi contactat spionajul occidental şi s-ar fi oferit să ajute la oprirea războiului d…

2 Fost şef al spionajului rusesc, reţinut în timp ce încerca să se alăture trupelor ruseşti din Herson

3 Noi amănunte despre puciul de la Kremlin. Putin răscolește după trădători...

4 Probleme în paradis? Ce dezvăluiri face Vitali Klitschko

5 Foarte interesante amănunte!