SUA: Bărbatul împușcat de un polițist la Charleston s-a bătut cu acesta cu puțin timp înainte (martor)

SUA: Bărbatul împușcat de un polițist la Charleston s-a bătut cu acesta cu puțin timp înainte (martor)

Bărbatul care a înregistrat imagini video în care poate fi văzut cum, în Carolina de Sud, un polițist alb doboară un afro-american, împușcându-l în spate, a afirmat că cei doi erau în toiul unei altercații fizice cu puțin timp înainte ca el să înceapă să filmeze, informează AFP. 'Înainte ca eu să încep să filmez, ambii se aflau pe jos. Îmi amintesc că polițistul avea controlul asupra situației', a relatat miercuri Feidin Santana, într-un interviu pentru postul de televiziune NBC News.

'El (polițistul) îl ținea sub control pe Scott (victima) și Scott încerca să scape cu ajutorul pistolului Taser (cu electroșocuri), însă, cum am mai spus-o, el nu a folosit deloc Taserul împotriva polițistului', a adăugat Santana.

'După cum puteți vedea în imaginile video, ofițerul de poliție pur și simplu l-a împușcat în spate. Am știut imediat că aveam în mâinile mele ceva important', a mai povestit acest martor direct.

Walter Scott shooting from The Post and Courier on Vimeo.

Imaginile video filmate de Santana au făcut înconjurul lumii. În acestea se poate vedea cu un polițist alb, Michael Slager, de 33 de ani, doboară un bărbat negru, Walter Scott, 50 de ani, care încearcă să fugă. Polițistul îl împușcă în spate de opt ori, nimerindu-l de cinci ori.

După aceste împușcături, polițistul, care îl oprise pe Walter Scott pentru un banal control rutier, a afirmat inițial, la stația sa radio, că victima i-a luat pistolul paralizant, potrivit The New York Times.

Michael Slager a fost acuzat de omucidere, încarcerat și suspendat din poliție.

Feidin Santana, care a filmat aceste evenimente sâmbăta trecută, în timp ce se întorcea de la muncă, a pus materialul video la dispoziția apropiaților victimei, care l-au calificat drept 'erou'. 'Erau foarte emoționați. Și eu la fel', a mai povestit Santana.

'Vedeți, polițistul a luat o decizie proastă și voi plătiți consecințele toată viața voastră. Scott nu merita aceasta, existau alte mijloace pentru de a-l opri', a conchis acesta.

Acest eveniment este ultimul episod dintr-o serie de acte de violență polițienească față de comunitatea afro-americană din SUA, acte dintre care unele, cum a fost cel din Ferguson (Missouri) de vara trecută, au provocat manifestații care escaladat uneori în ample revolte. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Nu stă niciodată cu fața la...” / Detalii despre cum făceau amor „elevul” Dani Oțil și „mămica” Mihaela Rădules…

2 Noi amănunte / E râcă mare în lumea bună a Capitalei! Gaborii i-au spart petrecerea aniversară miliardarului Thi…

3 ULTIMA ORĂ Culise din ședința PNL / S-a pus batista pe țambal! Cîțu nici nu s-a dus. Orban a făcut liniște în 30…

4 Beizadele PSD / Dezmăţ cu droguri, amor şi peste 100 de tineri la un loc

5 Hemoroizii lui Iliescu / O mare nulitate securistă a României