SUA cheltuiesc 8 milioane de dolari pe zi pentru atacurile aeriene în Siria și Irak; Rusia de 2-4 ori mai puțin

SUA cheltuiesc 8 milioane de dolari pe zi pentru atacurile aeriene în Siria și Irak; Rusia de 2-4 ori mai puțin

Statele Unite ale Americii cheltuiesc aproximativ opt milioane de dolari pe zi pentru atacurile aeriene în Orientul Mijlociu, în timp ce Rusia de două-patru ori mai puțin, a declarat asistentul secretarului de stat al SUA pentru afaceri europene și eurasiatice, Victoria Nuland, potrivit RIA Novosti.

'Este vorba de două-patru milioane de dolari pe zi, poate mai mult' în cazul Rusiei, a declarat miercuri Nuland în timpul unei audieri în Congres, evaluând costurilor operațiunii aeriene ruse în Siria.

În acest context, secretarul de stat adjunct pentru Orientul Mijlociu, Anne Patterson, a indicat că SUA cheltuiesc pentru atacurile lor aeriene în Irak și Siria 'aproximativ opt milioane de dolari pe zi'.

SUA au lansat raiduri aeriene în Orientul Mijlociu după ce președintele Barack Obama într-un discurs către națiune la 8 august 2014 a declarat că a autorizat lovituri aeriene împotriva pozițiilor radicalilor islamiști în Irak.

Rusia, un aliat-cheie al regimului sirian, și-a lansat campania aeriană în Siria la 30 septembrie, vizând poziții ale grupării jihadiste Statul Islamic și ale grupurilor rebele din Siria. SUA și aliații săi susțin că, de fapt, aceste raiduri vizează poziții ale insurgenților sirieni, susținuți de Occident. Rusia nu desfășoară deocamdată atacuri aeriene în Irak. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...