SUA: Cinci ani de închisoare pentru un jurnalist care susținea gruparea de hackeri Anonymous

SUA: Cinci ani de închisoare pentru un jurnalist care susținea gruparea de hackeri Anonymous

Un jurnalist american, cunoscut pentru relatările despre gruparea de pirați informatici Anonymous și considerat chiar un purtător de cuvânt informal al acesteia, a fost condamnat joi la 63 de luni de închisoare de către un tribunal din Dallas (statul Texas), potrivit AFP.

Procesul judiciar contra jurnalistului Barrett Brown (33 de ani), care fusese arestat în anul 2012, a mobilizat apărătorii libertății presei din SUA.

Într-o primă fază, Brown a fost acuzat că a colaborat cu gruparea de hackeri, dar în final el a pledat vinovat pentru acuzații de importanță mai mică.

''Statele Unite ale nedreptății: Barrett Brown condamnat la 63 de luni într-o închisoare federală'', a scris pe rețeaua Twitter grupul de sprijin al jurnalistului, intitulat 'Free Barrett Brown'.

De asemenea, Brown va trebui să plătească și suma de 890.000 dolari.

Jurnalistul, care a scris printre altele pentru publicațiile Vanity Fair și Huffington Post, a fost urmărit în justiție după ce ar fi postat linkuri conținând informații sustrase de la compania Statfor Global Intelligence în anul 2011.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 The Times / Disperare la Kremlin! Armata Rusiei, aproape de o înfrângere umilitoare în sudul Ucrainei!

2 Era intimă cu Lavrov! / Jurnalista rusă Daria Aslamova, arestată pentru spionaj în Kosovo

3 Noul război? Amănunte care dau fiori...

4 VIDEO În prima mașină erau șase comandanți ruși care au fost „eliberați de viață”. În cealaltă, 5 soldați, „eliberați” și ei...

5 Televiziunea publică rusă în delir / Se cere deschiderea unui nou front în Germania și lovirea de către Armata rusă a Berlinului