SUA: Circa 2.000 de e-mailuri ale lui Hillary Clinton au fost făcute publice

Circa 2.000 de e-mailuri trimise sau primite de Hillary Clinton în 2009, pe când deținea funcția de secretar de stat american, au fost publicate marți pe Internet de către Departamentul de Stat al SUA, al doilea lot publicat în baza unui ordin judecătoresc, relatează miercuri AFP.

Cele 1.925 de mesaje, din care au fost eliminate orice informații sensibile sau confidențiale, datează din perioada martie-decembrie 2009, primele luni în care Hillary Clinton s-a aflat la conducerea diplomației americane în cadrul administrației Obama, și vor fi examinate riguros de adversarii candidatului democrat la Casa Albă, în căutarea unor mesaje incriminatoare sau jenante.

E-malurile lui Hillary Clinton se află în centrul unei controverse politice după ce aceasta a recunoscut, în luna martie, că a utilizat exclusiv un cont de e-mail privat pentru probleme guvernamentale în perioada în care a deținut funcția de secretar de stat al SUA (2009-2013).

Un judecător a ordonat în luna mai Departamentului de Stat să înceapă imediat publicarea acestor e-mailuri, treptat și nu într-o singură tranșă, așa cum prevăzuse acesta pentru ianuarie 2016. Hillary Clinton ceruse și ea fostei sale administrații să acționeze cât mai rapid posibil.

Din această cantitate uriașă de mesaje, sute privesc situația din Libia în 2011 și 2012, și mai ales atacul armat din 11 septembrie 2012 asupra consulatului american de la Benghazi, în care și-au pierdut viața ambasadorul Christopher Stevens și trei agenți americani. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Alertă, pesedist în delir! Deputatul Mitralieră: „Ca medic, vă spun că prin termoscanare se accesează toate da…

2 ULTIMA ORĂ / Focar de coronavirus la unul dintre cei mai mari producători de înghețată din România. 27 de angaja…

3 Festival de pesedism în PNL! După ce și-a pus verișoara la Antibiotice SA, ministrul Tătaru face presiuni să-ș…

4 BREAKING Primele imagini din „oaza de relaxare” a lui Dragnea de pe insula Belina, unde mergeau liderii PSD l…

5 Birchall o pune la punct pe judecătoarea PSD, care, mințind, a luat apărarea CCR și a criticat CEDO, în cazul …

recomandări

Te ia DNA: Mircea Man

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

10+ Gustări speciale pentru seara Oscarurilor