SUA: Circa 2.000 de e-mailuri ale lui Hillary Clinton au fost făcute publice

Circa 2.000 de e-mailuri trimise sau primite de Hillary Clinton în 2009, pe când deținea funcția de secretar de stat american, au fost publicate marți pe Internet de către Departamentul de Stat al SUA, al doilea lot publicat în baza unui ordin judecătoresc, relatează miercuri AFP.

Cele 1.925 de mesaje, din care au fost eliminate orice informații sensibile sau confidențiale, datează din perioada martie-decembrie 2009, primele luni în care Hillary Clinton s-a aflat la conducerea diplomației americane în cadrul administrației Obama, și vor fi examinate riguros de adversarii candidatului democrat la Casa Albă, în căutarea unor mesaje incriminatoare sau jenante.

E-malurile lui Hillary Clinton se află în centrul unei controverse politice după ce aceasta a recunoscut, în luna martie, că a utilizat exclusiv un cont de e-mail privat pentru probleme guvernamentale în perioada în care a deținut funcția de secretar de stat al SUA (2009-2013).

Un judecător a ordonat în luna mai Departamentului de Stat să înceapă imediat publicarea acestor e-mailuri, treptat și nu într-o singură tranșă, așa cum prevăzuse acesta pentru ianuarie 2016. Hillary Clinton ceruse și ea fostei sale administrații să acționeze cât mai rapid posibil.

Din această cantitate uriașă de mesaje, sute privesc situația din Libia în 2011 și 2012, și mai ales atacul armat din 11 septembrie 2012 asupra consulatului american de la Benghazi, în care și-au pierdut viața ambasadorul Christopher Stevens și trei agenți americani. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Cum se stă. Ultimele cifre și calcule din taberele principalelelor partide

2 Pronosticul și dezvăluirile de culise ale fugarului Rizea despre alegerile din București

3 Sindile, audiat la DNA! În vârstă de 42 de ani, șeful jandarmilor la represiunea din 10 august s-a pensionat p…

4 Se întoarce foaia? Gunoiul care l-a înregistrat pe Nicușor Dan, chemat de procurori cu înregistrările difuzate…

5 ULTIMA ORĂ Dorinel Umbrărescu va construi și drumul expres Brăila-Galați, după ce a câștigat contractul de 371…