SUA: Contul telefonic și de internet privat al șefului spionilor americani, piratate

Un pirat informatic a reușit să spargă contul telefonic și de internet private al directorului serviciilor de informații americane, James Clapper, potrivit site-ului de informații Motherboard, relatează miercuri AFP. Atacul informatic a fost confirmat de purtătorul de cuvânt al serviciului condus de Clapper, Biroul directorului informațiilor naționale (ODNI). Purtătorul de cuvânt, Brian Hale, nu a confirmat însă detaliile pirateriei.

'Suntem la curent cu acest caz. L-am sesizat autorităților competente', a declarat el pentru AFP.

Potrivit site-ului de informații, piratul informatic a reușit să găsească parola de acces la contul lui James Clapper de la Verizon, furnizorul de acces telefonic și de internet pentru domiciliul său.

Acesta a reușit să deturneze apelurile la domiciliul lui Clapper către o organizație de apărare a drepturilor palestinienilor cu sediul în California, este vorba despre Free Palestine Movement.

De asemenea,el a reușit să spargă contul de mesagerie Yahoo! folosit de soția lui James Clapper, conform aceleiași surse.

Piratul informatic, care folosește pseudonimul 'Cracka', face parte dintr-un grup deja implicat în piratarea adresei private de e-mail a directorului CIA John Brennan.

În octombrie, Wikileaks a publicat mai multe documente provenite din contul de e-mail personal al lui John Brennan însă acestea erau datate între 2007 și 2009, înainte ca el să-și preia funcția la CIA.

Publicarea acestor e-mail-uri a avut loc cu câteva săptămâni după ce un pirat informatic care s-a prezentat ca fiind un adolescent american a declarat pentru tabloidul New York Post că a spart adresa de e-mail a directorului CIA și a obținut informații personale.

Nemulțumit, directorul CIA a denunțat atenția de care s-a bucurat acest caz din partea opiniei publice. El a explicat că, deși este 'un responsabil guvernamental', el are și 'o familie, prieteni, facturi de plătit, lucruri de făcut în viața cotidiană' care se fac 'pe internet'.

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Se strânge lațul. Cine ar fi făcut poza dată la PSD și cine sunt cei 3 liberali care nu apar în imagine. Firel…

2 Crunt articol! Slabă țară suntem! Mari jigodii avem în funcții-cheie!

3 VIDEO Senatoare PSD, nevasta baronului Buzatu: „În momentul ăsta se extrag informații din noi. S-ar putea să f…

4 Tovarășul Yau Mu Ye

5 De râs... Ce meme-uri au apărut deja

recomandări

Te ia DNA: Nicolae Moga

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Există un site care face review-uri la cei mai buni burgeri și arată delicios