SUA: Djohar Țarnaev a fost declarat vinovat pentru atentatul de la Boston

SUA: Djohar Țarnaev a fost declarat vinovat pentru atentatul de la Boston

Djohar Țarnaev, un tânăr musulman de 21 de ani de origine cecenă, a fost declarat vinovat miercuri pentru atentatul de la Boston din aprilie 2013, cel mai grav în Statele Unite după atentatele din 11 septembrie 2001. Cei 12 jurați au avut nevoie de 11 ore pentru a da acest verdict. 30 de capete de acuzare au fost reținute împotriva lui Țarnaev, dintre care 17 pasibile de pedeapsa cu moartea, notează AFP.

Atentatul de la Boston (nord-estul SUA) a făcut 3 morți și 264 de răniți la 15 aprilie 2013, când două bombe artizanale au explodat în apropierea liniei de sosire a celebrului maraton din acest oraș.

Pedeapsa lui Țarnaev, care a ascultat verdictul, palid și fără reacție aparentă, în picioare între cei doi avocați ai săi, va fi pronunțată mai târziu, după a doua etapă a procesului.

În prima parte a procesului, care a durat o lună, acuzarea a prezentat 92 de martori. Ea l-a descris pe tânărul student, cetățean american din 2012, ca un "terorist" care a vrut "să "pedepsească America pentru ceea ce face poporului său".

Avocații lui Djohar Țarnaev, care nu au prezentat decât patru martori, au recunoscut că el a depus în mulțime una dintre cele două bombe care au explodat la maraton. Dar l-au descris ca fiind un adolescent sub influența fratelui său mai mare radicalizat, Tamerlan Țarnaev, 26 de ani, ucis trei zile mai târziu după atentat într-o confruntare armată cu poliția. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Guvernul pune piciorul în prag și vine cu proiecte pentru eliminarea haosului produs de ANRE / Până la ce dată v…

2 ULTIMA ORĂ Cel mai mare furnizor de energie electrică schimbă regulile încheierii contractului în piaţa liberă

3 BREAKING Comisia Europeană refuză toate propunerile din Inițiativa cetățenească (Minority SafePack) privind mi…

4 DOCUMENT ANRE încearcă să dreagă busuiocul după ce Guvernul a anunțat că intervine în scandalul liberalizării …

5 Prima bombă în PSD! Dan Voiculescu și-a pus cârpele să demisioneze din partid și își face „grupare parlamentar…