SUA: Evadații din statul New York, pe lista celor mai căutați 15 fugari

SUA: Evadații din statul New York, pe lista celor mai căutați 15 fugari

Cei doi criminali evadați în urmă cu aproape două săptămâni dintr-o închisoare de înaltă securitate din statul New York au fost trecuți joi pe lista celor mai căutați 15 fugari de către poliția americană, transmite AFP.

"Lista celor mai căutați 15 fugari este rezervată celor mai răi dintre cei răi. Nu există niciun dubiu că David Sweat și Richard Matt intră în această categorie", a declarat Stacia Hylton, directoarea US Marshals, agenție a poliției federale responsabilă cu deținuții.

Richard Matt, 49 de ani, și David Sweat, 35 de ani, au evadat în noaptea de 5 spre 6 iunie din închisoarea de înaltă securitate din Clinton, la 35 de km de frontiera canadiană. Cu ajutorul unei bormașini, cei doi au reușit să sape un tunel printr-un zid de oțel, apoi s-au strecurat printr-o serie de tunele subterane până la o gură de canal aflată în exteriorul zidurilor pușcăriei.

O femeie de 51 de ani, care lucra la închisoarea de înaltă securitate și care este acuzată că i-a ajutat, a fost arestată.

Richard Matt a fost condamnat la o pedeapsă de 25 de ani de închisoare, care poate merge până la detenție pe viață, pentru și-a răpit și tăiat în bucăți fostul șef în 1997. După crimă, a fugit în Mexic, unde a ucis un alt american.

David Sweat a fost condamnat la închisoare pe viață fără posibilitatea de eliberare după ce a ucis un adjunct de șerif în 2002 în statul New York. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...