SUA: Închisoare pe viață pentru autorul masacrului de la cinematograful din Aurora

SUA: Închisoare pe viață pentru autorul masacrului de la cinematograful din Aurora

Un juriu a renunțat vineri să recomande pedeapsa cu moartea pentru autorul unui masacru soldat cu 12 morți și alte 70 de persoane rănite într-un cinematograf din Aurora (Colorado, vestul Statelor Unite) în 2012, deschizând calea condamnării la închisoare pe viață, informează AFP și Reuters.

"Nu am ajuns la un verdict unanim... ne așteptăm ca Curtea să impună pedeapsa cu închisoarea pe viață fără posibilitatea eliberării condiționate" pentru James Holmes, 27 de ani, a declarat unul dintre membrii juriului tribunalului din Centennial, în vestul statului Colorado unde a avut loc măcelul.

Juriul format din nouă femei și trei bărbați l-au găsit vinovat pe Holmes de toate capetele de acuzare luna trecută. Însă ei nu au fost unanimi asupra pedepsei cu moartea.

Verdictul final va fi pronunțat de un judecător, Carlos Samour, între 24 și 26 august.

Holmes a pledat nevinovat pe motiv că ar fi bolnav mintal, iar avocatul său a declarat că el suferă de schizofrenie, însă juriul a respins aceste argumente.

Holmes nu avea antecedente penale. El a intrat puternic înarmat în cinematograful plin unde rula ultimul film din seria Batman, "The Dark Knight Rises", și a deschis focul asupra spectatorilor.

Potrivit martorilor, el a aruncat o fumigenă în sală înainte de a deschide focul, trăgând la întâmplare cu o pușcă de asalt AR-15, un pistol calibru .40 și o pușcă de vânătoare. 12 persoane au fost ucise, printre care o fetiță de șase ani. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria