SUA: Mai mulți candidați prezidențiali republicani acuză Fed de jocuri politice

SUA: Mai mulți candidați prezidențiali republicani acuză Fed de jocuri politice

Mai mulți candidați prezidențiali republicani au acuzat marți Rezerva Federală a Statelor Unite (Federal Reserve) că menține reduse ratele dobânzilor din motive politice și unul dintre ei a cerut înlocuirea șefei Fed Janet Yellen, relatează Reuters.

"Fed ar trebui să fie chemată la audieri și Fed ar trebui să se oprească din jocurile politice pe banii noștri", a declarat guvernatorul statului New Jersey Chris Christie, în cadrul unei dezbateri găzduite de Fox Business Network.

La dezbaterea ce a avut loc la Milwaukee au luat parte patru candidați la președinție plasați în partea de jos a sondajelor și care nu s-au calificat pentru dezbaterea principală programată mai târziu marți.
   
"Este rău că responsabilii americani nu văd creșterile contribuțiilor de asigurări sociale dar pun bani deoparte", a spus fostul senator de Pennsylvania Rick Santorum.
   
Fostul guvernator de Arkansas Mike Huckabee a reiterat aceste sentimente.
   
"Fed a manipulat dolarul, așa că nu are un standard, leagă dolarul de ceva fix și dacă nu este aur, atunci să meargă la coșul de consum", a spus Huckabee, adăugând că vrea "absolut" înlocuirea lui Yellen, adaugă Reuters. AGERPRES
   


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...