SUA: Majoritatea votanților nu cred că vreunul dintre aspiranții la Casa Albă va fi un bun președinte (sondaj)

SUA: Majoritatea votanților nu cred că vreunul dintre aspiranții la Casa Albă va fi un bun președinte (sondaj)

Majoritatea americanilor sunt sceptici că vreunul dintre aspiranții la fotoliul de la Casa Albă va fi un bun președinte, reiese dintr-un sondaj realizat de Pew Research Centre, preluat de DPA. Mai mult de jumătate dintre cei chestionați sunt de părere că miliardarul Donald Trump, actualul favorit republican, ar fi un președinte slab sau foarte slab, în timp ce 44% cred același lucru despre democrata Hillary Clinton.

În schimb, 35% consideră că fostul secretar de stat ar fi un președinte bun sau foarte bun, în cazul lui Trump procentul fiind de 31%.

După cum arată sondajul, fiecare din cei doi favoriți obține un număr mai mare de opinii favorabile din partea membrilor propriului partid. Astfel, 56% dintre republicani spun că magnatul ar fi un președinte bun sau foarte bun, aceeași opinie având-o despre Hillary Clinton 64% dintre democrați.

Pe de altă parte, opiniile despre ceilalți candidați sunt mai împărțite, democratul Bernie Sanders și republicanii Ted Cruz și Marco Rubio atrăgând aproximativ același procent de votanți care îi consideră potențiali președinți buni sau foarte buni, respectiv slabi sau foarte slabi.

Primele alegeri în cadrul procesului care îl va desemna pe candidatul prezidențial al fiecăruia din cele două partide vor avea loc în statul Iowa, la 1 februarie.

Candidații care vor ieși învingători în urma alegerilor primare din fiecare stat al federației se vor confrunta pentru mandatul de la Casa Albă în ziua de 8 noiembrie.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Dezvăluiri despre Antene, Radu Tudor și servicii...

2 „Și mie îmi place p...a ta, ador sexul oral și fanteziile sexuale”

3 Așa o fi?

4 Ea este cea mai bună „influenceră” din România...

5 Citiți și voi câtă brânză a cumpărat BNR