SUA: Prima execuție a unui condamnat la moarte din acest an

SUA: Prima execuție a unui condamnat la moarte din acest an

În Statele Unite a avut loc prima execuție din acest an, cea a unui bărbat condamnat la moarte pentru uciderea a trei femei în anul 1986, relatează AFP. Oscar Bolin (53 de ani) a primit o injecție letală într-un penitenciar din Florida, și a fost declarat decedat joi, a indicat un purtător de cuvânt al administrației locale a penitenciarului.

Fost șofer de cursă lungă, găsit vinovat și într-un caz de răpire și viol, Bolin și-a susținut nevinovăția. După ce a făcut apel, el a obținut pentru motive procedurale decizia de a fi rejudecat pentru fiecare din cele trei omucideri. În cele din urmă, el a fost condamnat din nou în cele trei dosare. Victimele crimelor sale aveau 17, 25 și 26 de ani.

Oscar Bolin a ținut prima pagină a presei după unul dintre procesele sale în care o asistentă juridică din echipa apărării s-a îndrăgostit de el.

Femeia, pe nume Rosalie Martinez, soția unui cunoscut avocat local și mamă a patru copii, a divorțat pentru a fi alături de Bolin.

Oscar Bolin și Rosalie s-au căsătorit în 1996, ea fiind îmbrăcată în rochie albă și însoțită de un pastor, iar el fiind în închisoare, în cadrul unei ceremonii televizate. Rosalie Bolin a desfășurat apoi, timp de două decenii, o campanie împotriva executării soțului său.

În 2015, în SUA au fost executate 28 de persoane, potrivit Centrului de informații privind pedeapsa capitală.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Nu arată rău nici ea! / Reacția englezoaicei părăsite pentru o ucraineancă refugiată

2 Imagini care dau fiori soldaților ruși

3 De citit! / Replica unui grup de economiști ucraineni la afirmațiile lui Noam Chomsky despre războiul dintre Rusia și Ucraina

4 VIDEO Priviți, rușii aveau doar 10 bucăți, acum au mai rămas 9....

5 Interesante amănunte...