SUA: Prima execuție a unui condamnat la moarte din acest an

SUA: Prima execuție a unui condamnat la moarte din acest an

În Statele Unite a avut loc prima execuție din acest an, cea a unui bărbat condamnat la moarte pentru uciderea a trei femei în anul 1986, relatează AFP. Oscar Bolin (53 de ani) a primit o injecție letală într-un penitenciar din Florida, și a fost declarat decedat joi, a indicat un purtător de cuvânt al administrației locale a penitenciarului.

Fost șofer de cursă lungă, găsit vinovat și într-un caz de răpire și viol, Bolin și-a susținut nevinovăția. După ce a făcut apel, el a obținut pentru motive procedurale decizia de a fi rejudecat pentru fiecare din cele trei omucideri. În cele din urmă, el a fost condamnat din nou în cele trei dosare. Victimele crimelor sale aveau 17, 25 și 26 de ani.

Oscar Bolin a ținut prima pagină a presei după unul dintre procesele sale în care o asistentă juridică din echipa apărării s-a îndrăgostit de el.

Femeia, pe nume Rosalie Martinez, soția unui cunoscut avocat local și mamă a patru copii, a divorțat pentru a fi alături de Bolin.

Oscar Bolin și Rosalie s-au căsătorit în 1996, ea fiind îmbrăcată în rochie albă și însoțită de un pastor, iar el fiind în închisoare, în cadrul unei ceremonii televizate. Rosalie Bolin a desfășurat apoi, timp de două decenii, o campanie împotriva executării soțului său.

În 2015, în SUA au fost executate 28 de persoane, potrivit Centrului de informații privind pedeapsa capitală.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 De citit...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”