SUA: Prima femeie executată într-o închisoare din Georgia după 70 de ani

SUA: Prima femeie executată într-o închisoare din Georgia după 70 de ani

Statul american Georgia a executat-o miercuri pe singura femeie aflată pe culoarele morții în închisorile sale, acesta fiind prima dată în ultimii 70 de ani când o sentință capitală este dusă la executare împotriva unei femei în acest stat, relatează Reuters. Kelly Gissendaner, în vârstă de 47 de ani, a murit prin injecție letală, într-o închisoare din Jackson, statul Georgia, a anunțat postul de televiziune WSB-TV din Atlanta.

Gissendaner fusese condamnată la pedeapsa capitală pentru punerea la cale a asasinării soțului ei, în 1997.

Papa Francisc, care a încheiat duminică o vizită de șase zile în SUA și este un oponent deschis al pedepsei capitale, le ceruse autorităților americane să comute sentința femeii.

Comisia pentru grațieri și eliberări pe cauțiune din Georgia s-a întrunit marți pentru a decide dacă își menține refuzul anterior de a comuta sentința capitală la închisoare pe viață. Membrii comisiei nu au fost mișcați de ultimul apel la clemență al condamnatei, care invocase în favoarea sa purtarea exemplară în detenție și remușcările față de fapta comisă.

Curtea Supremă a SUA a respins marți cererea de ultim moment a avocaților lui Kelly Gissendaner de amânare a execuției. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria