SUA răspund provocărilor Coreei de Nord: Ce DECIZIE au luat autorităţile americane

SUA răspund provocărilor Coreei de Nord: Ce DECIZIE au luat autorităţile americane

Secretarul american al Apărării Chuck Hagel a anunţat duminică faptul că Statele Unite planifică să trimită în Japonia două nave echipate cu sisteme antirachetă de tip AEGIS, alături de cele deja prezente, pentru a răspunde ameninţării nord-coreene.

SUA vor trimite încă două nave echipate cu sisteme antirachetă în Japonia, anunţă Hagel

"Ca răspuns la provocările şi acţiunile destabilizatoarea ale Phenianului, inclusiv lansările recente ale unor rachete, cu încălcarea rezoluţiilor Consiliului de Securitate al ONU, pot să anunţ astăzi (duminică) faptul că Statele Unite prevăd mobilizarea a două nave echipate cu sistemul antirachetă (de tip) AEGIS, suplimentare, în Japonia, în 2017", a declarat Hagel la Tokyo, în urma unei întâlniri cu ministrul japonez al Apărării Itsunori Onodera.

Aceste nave se vor alătura celor cinci nave echipate cu sistemul antirachetă staţionate deja în Japonia, unde Statele Unite dispun de baze importante şi aproape 50.000 de militari.

Coreea de Nord a testat în martie două rachete cu rază medie de acţiune, capabile să atingă Japonia. Potrivit presei, Tokyo a ordonat forţelor sale de autoapărare (numele armatei japoneze) să distrugă orice rachetă nord-coreeană care ar pătrunde în spaţiul său aerian şi şi-a mobilizat navele echipate cu sistemul AEGIS în Marea Japoniei, numită Marea de Est de către coreeni.

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Foarte interesante amănunte...

2 ULTIMA ORĂ Un general american anunță că Rusia ia în considerare capitularea în războiul împotriva Ucrainei

3 CTP / „Juriul de la Chișinău a acordat zero puncte României. Ce ziceți de asta?”

4 Aviația tactică a Rusiei a dispărut din Ucraina. De ce oare?

5 Notă internă strict secretă a FSB: Agenții ruși „cred că Putin este bolnav în faza terminală”