SUA: Rusia a violat spațiul aerian al Turciei, dar acum este nevoie de dialog

SUA: Rusia a violat spațiul aerian al Turciei, dar acum este nevoie de dialog

Dovezi deținute de Statele Unite și Turcia arată că un avion militar rusesc a violat spațiul aerian turc înainte de a fi doborât săptămâna trecută, dar acum este important ca Moscova și Ankara să lucreze pentru dezescaladarea situației, a declarat luni Departamentul de Stat american, informează Reuters.

Purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Stat Elizabeth Trudeau a afirmat, într-un briefing, că dovezile provenite de la surse americane și turce "arată că avionul rusesc a violat spațiul aerian al Turciei" în ciuda faptului că a fost avertizat de mai multe ori de forțele turce. Ea a refuzat să elaboreze asupra locului exact unde s-a aflat avionul când a fost doborât, notează Reuters. 

Trudeau a adăugat că în timp ce Statele Unite sprijină dreptul Turciei de a-și apăra spațiul aerian, este important acum pentru Ankara și Moscova să ia măsuri pentru a dezescalada tensiunile de ambele părți.
   
"Avem nevoie de a încuraja acum dialogul și trebuie să dezescaladăm situația", a subliniat ea, adăugând că "acum este important să continue discuțiile între cele două părți". AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Javra, îngropată definitiv de Buzăianu! / Cât „cașcaval” a primit viitoarea „regină a pușcăriașilor”

2 Așa o fi?

3 Dragnea confirmă scandalul cu țiitoarea! Mesaj de ultimă oră

4 „Am ținut-o câteva zile, era varză. I-am și cumpărat câte ceva și i-am dat-o înapoi."

5 Așa o fi?