SUA: Starea de urgență decretată în Saint Louis după violențe la Ferguson

Starea de urgență a fost decretată luni în comitatul Saint Louis după ce un adolescent, inculpat pentru a fi deschis focul asupra unor polițiști, a fost grav rănit duminică la sfârșitul unei manifestații la Ferguson (centrul Statelor Unite), informează AFP și Reuters. Un responsabil al comitatului, Steve Stenger, a explicat că poliția locală și-a asumat imediat responsabilitatea "gestionării situațiilor de urgență" în orașul din statul Missouri ce a adus un omagiu cu o zi înainte lui Michael Brown, un tânăr de culoare ucis acolo în urmă cu un an de un polițist alb.

"Recentele acte de violență nu vor fi tolerate într-o comunitate ce a lucrat atât de neobosit pe parcursul ultimului an pentru a se reconstrui și deveni mai puternică", a adăugat Stenger într-un comunicat.

Decizia a fost luată "în lumina violențelor de aseară, tulburărilor în orașul Ferguson și pericolului potențial pentru persoane și bunuri", a precizat el.

Un tânăr de culoare de 18 ani a fost inculpat după focurile de armă trase la sfârșitul manifestației a aproximativ 300 de persoane, desfășurată în calm.

Tyrone Harris este inculpat pentru atacarea și rănirea unui agent de poliție, atac armat și focuri trase asupra unui vehicul motorizat, a precizat la rândul ei poliția comitatului într-un comunicat.

Grav rănit de focurile de armă trase de trei polițiști care la rândul lor au replicat, el se afla încă la spital luni, unde a fost dus într-o stare "critică". AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Citiți și voi ce măcel pun la cale Firea și Cercel!

2 ULTIMA ORĂ / Documentul care-l înfundă pe Arafat / Sursă: Procurorii DNA trebuie să facă un singur lucru

3 Așa o fi? Șeful Cancelariei premierului prins într-o afacere patronată de controversatul șef de la Resurse Min…

4 Amănunte / Fotografia a fost făcută luni în biroul premierului / Surse spun că autorul ar fi Ionel Dancă, șeful Ca…

5 BREAKING / Președintele interimar al Senatului, pesedistul Cazanciuc, cere CCR să îl scape pe Tăriceanu de cel m…

recomandări

Te ia DNA: Vlad Cosma

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Așa arată un cotlet de porc cu sos de pătrunjel și capere