SUA: Starea de urgență decretată în Saint Louis după violențe la Ferguson

SUA: Starea de urgență decretată în Saint Louis după violențe la Ferguson

Starea de urgență a fost decretată luni în comitatul Saint Louis după ce un adolescent, inculpat pentru a fi deschis focul asupra unor polițiști, a fost grav rănit duminică la sfârșitul unei manifestații la Ferguson (centrul Statelor Unite), informează AFP și Reuters. Un responsabil al comitatului, Steve Stenger, a explicat că poliția locală și-a asumat imediat responsabilitatea "gestionării situațiilor de urgență" în orașul din statul Missouri ce a adus un omagiu cu o zi înainte lui Michael Brown, un tânăr de culoare ucis acolo în urmă cu un an de un polițist alb.

"Recentele acte de violență nu vor fi tolerate într-o comunitate ce a lucrat atât de neobosit pe parcursul ultimului an pentru a se reconstrui și deveni mai puternică", a adăugat Stenger într-un comunicat.

Decizia a fost luată "în lumina violențelor de aseară, tulburărilor în orașul Ferguson și pericolului potențial pentru persoane și bunuri", a precizat el.

Un tânăr de culoare de 18 ani a fost inculpat după focurile de armă trase la sfârșitul manifestației a aproximativ 300 de persoane, desfășurată în calm.

Tyrone Harris este inculpat pentru atacarea și rănirea unui agent de poliție, atac armat și focuri trase asupra unui vehicul motorizat, a precizat la rândul ei poliția comitatului într-un comunicat.

Grav rănit de focurile de armă trase de trei polițiști care la rândul lor au replicat, el se afla încă la spital luni, unde a fost dus într-o stare "critică". AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Partenerii mei sunt pișați pe ei / Monica Bârlădeanu, dezvăluiri picante despre scenele de amor

2 „Bianca Drăgușanu, amantă, prostituată, psihopată…” / Daria Radionova l-a dat în fapt pe Alex Bodi!

3 El este turnătorul PSD din Ministerul Sănătății / A fost recrutat și de Securitate

4 Proastă de bubuie / Nota 2,17 pentru fiica vitregă a lui Vela ca stagiar notar, dar numită de partid într-o func…

5 O fetiţă de 9 ani a găsit un portofel și a sunat la 112 / Citiți ce dialog a avut cu operatorul STS