SUA: Starea de urgență decretată în Saint Louis după violențe la Ferguson

SUA: Starea de urgență decretată în Saint Louis după violențe la Ferguson

Starea de urgență a fost decretată luni în comitatul Saint Louis după ce un adolescent, inculpat pentru a fi deschis focul asupra unor polițiști, a fost grav rănit duminică la sfârșitul unei manifestații la Ferguson (centrul Statelor Unite), informează AFP și Reuters. Un responsabil al comitatului, Steve Stenger, a explicat că poliția locală și-a asumat imediat responsabilitatea "gestionării situațiilor de urgență" în orașul din statul Missouri ce a adus un omagiu cu o zi înainte lui Michael Brown, un tânăr de culoare ucis acolo în urmă cu un an de un polițist alb.

"Recentele acte de violență nu vor fi tolerate într-o comunitate ce a lucrat atât de neobosit pe parcursul ultimului an pentru a se reconstrui și deveni mai puternică", a adăugat Stenger într-un comunicat.

Decizia a fost luată "în lumina violențelor de aseară, tulburărilor în orașul Ferguson și pericolului potențial pentru persoane și bunuri", a precizat el.

Un tânăr de culoare de 18 ani a fost inculpat după focurile de armă trase la sfârșitul manifestației a aproximativ 300 de persoane, desfășurată în calm.

Tyrone Harris este inculpat pentru atacarea și rănirea unui agent de poliție, atac armat și focuri trase asupra unui vehicul motorizat, a precizat la rândul ei poliția comitatului într-un comunicat.

Grav rănit de focurile de armă trase de trei polițiști care la rândul lor au replicat, el se afla încă la spital luni, unde a fost dus într-o stare "critică". AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Rușii sunt „crăcănați”! / Exploziile de dimineață din Crimeea ar putea avea o importanță strategică majoră

2 ULTIMA ORĂ Rusia pregătește un atac masiv asupra Ucrainei din Belarus. Imaginile surprinse din satelit de pe aerodromul Zyabrivka

3 VIDEO Priviți, noi explozii în Crimeea!

4 „Mi-au măcelărit familia. Istoria se repetă pentru ultima oară”

5 BREAKING Ucrainenii au lovit o nouă bază aeriană rusească în Crimeea! / Ce avioane ar avea Rusia pe aerodrom