SUA: Statul Alabama a dat în judecată guvernul federal american în legătură cu refugiații sirieni

Guvernatorul din Alabama, republicanul Robert Bentley, a anunțat că a dat în judecată guvernul federal american în contextul temerilor privind plasarea în statul situat în sudul SUA a unor refugiați din Siria și alte țări, relatează vineri agenția Reuters. Plângerea, care a fost depusă la un tribunal federal pentru Districtul de Nord al Alabamei, susține că Administrația Obama nu le-a furnizat oficialilor statului informații suficiente despre refugiații care ar urma să fie trimiși în Alabama.

Bentley s-a decis să interzică instalarea de refugiați sirieni în Alabama după atacurile din 13 noiembrie 2015 de la Paris, revendicate de către gruparea Statul Islamic.

Potrivit lui Bentley, Casa Albă nu a răspuns la trei scrisori în care erau solicitate informații despre refugiații plasați în Alabama în baza unui document din 1980, intitulat ''U.S. Refugee Act''.

''Procesul și modul în care Administrația Obama și guvernul federal aplică Programul privind primirea de refugiați exclude în mod flagrant statele'', a declarat Bentley într-un comunicat.

Procesul, la care sunt citați șefii multor agenții federale, îi cere tribunalului să decidă dacă guvernul poate dezvălui informații despre fiecare refugiat, inclusiv istoricul lui medical, și să dovedească faptul că el nu reprezintă un risc de securitate.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Epidemia face ravagii în Rusia! / Doctoriţa care l-a sfidat pe Putin şi a dat alarma despre coronavirus, arestat…

2 Previziunile IHME(University of Washington) pentru România: 13 aprilie, vârful epidemiei, 8 mai, prima zi fără…

3 Guvernul Orban a hotărât: Urmează o perioadă de sacrificii uriaşe pentru toată lumea, cu excepţia bugetarilor

4 VIDEO Imagini inedite cu Boris Johnson publicate de Rareș Bogdan

5 Aceasta este o morgă din New York. Morții de Covid-19 vor fi îngropați temporar în parcuri. Medic: Va fi mai r…

recomandări

Te ia DNA: Mircea Man

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Un videoclip care îți încălzește inima