SUA: Statul Alabama a dat în judecată guvernul federal american în legătură cu refugiații sirieni

SUA: Statul Alabama a dat în judecată guvernul federal american în legătură cu refugiații sirieni

Guvernatorul din Alabama, republicanul Robert Bentley, a anunțat că a dat în judecată guvernul federal american în contextul temerilor privind plasarea în statul situat în sudul SUA a unor refugiați din Siria și alte țări, relatează vineri agenția Reuters. Plângerea, care a fost depusă la un tribunal federal pentru Districtul de Nord al Alabamei, susține că Administrația Obama nu le-a furnizat oficialilor statului informații suficiente despre refugiații care ar urma să fie trimiși în Alabama.

Bentley s-a decis să interzică instalarea de refugiați sirieni în Alabama după atacurile din 13 noiembrie 2015 de la Paris, revendicate de către gruparea Statul Islamic.

Potrivit lui Bentley, Casa Albă nu a răspuns la trei scrisori în care erau solicitate informații despre refugiații plasați în Alabama în baza unui document din 1980, intitulat ''U.S. Refugee Act''.

''Procesul și modul în care Administrația Obama și guvernul federal aplică Programul privind primirea de refugiați exclude în mod flagrant statele'', a declarat Bentley într-un comunicat.

Procesul, la care sunt citați șefii multor agenții federale, îi cere tribunalului să decidă dacă guvernul poate dezvălui informații despre fiecare refugiat, inclusiv istoricul lui medical, și să dovedească faptul că el nu reprezintă un risc de securitate.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”