SUA: Tânăra de culoare, găsită moartă după plasarea sa în detenție, s-a sinucis, potrivit raportului autopsiei

SUA: Tânăra de culoare, găsită moartă după plasarea sa în detenție, s-a sinucis, potrivit raportului autopsiei

Tânără de culoare, găsită moartă după plasarea sa în detenție în Texas (sud), s-a sinucis, cum afirmaseră autoritățile, indică raportul autopsiei prezentat joi de Biroul procurorului, relatează vineri AFP.

Sandra Bland (28 de ani) a fost găsită spânzurată pe 13 iulie în celula sa la închisoarea din comitatul Waller, la trei zile după ce a fost arestată la volanul mașinii sale de către un polițist, deoarece n-a semnalizat când a schimbat banda de circulație. Dialogul dintre cei doi a luat amploare și femeia a fost plasată în cele din urmă în detenție.

Circumstanțele decesului au declanșat o puternică polemică în plină dezbatere în SUA referitoare la folosirea excesivă a forței de către poliție, după mai multe cazuri de exces din partea poliției care a dus la moartea unor bărbați de culoare neînarmați, uciși de polițiști albi.

Indiciile în urma autopsiei tinerei ''sunt compatibile cu suicidul'', a declarat joi presei adjunctul procurorului comitatului Waller, Warren Diepraam. ''N-am văzut nici un indiciu care să arate că este vorba de omucidere'', a subliniat el, precizând că la autopsie nu au fost descoperite răni grave din timpul arestării sau detenției sale.

Familia Sandrei Bland a respins declarațiile autorităților, care au afirmat că este vorba de sinucidere, dând asigurări că tânăra era fericită că are un nou loc de muncă și că n-avea nici un motiv să se sinucidă.

În organismul său au fost depistate urme de marijuana, precum și semne de tăieturi la încheietura mâinii stângi, care păreau să dateze de două-patru săptămâni, au indicat anchetatorii pe baza unor fotografii.

Sandra Bland indicase în timpul plasării sale în detenție că a mai încercat să se sinucidă. Ea n-a fost însă plasată sub o supraveghere specială, a precizat Diepraam.

Aflată sub șocul arestării, tânăra a mărturisit într-un mesaj lăsat pe robotul telefonic al unei persoane din anturajul său: ''Sincer, nu găsesc încă cuvintele pentru a descrie toată această întâmplare'', a afirmat ea pe înregistrarea obținută de o stație a canalului ABC. ''Cum de a putut duce la toate acestea schimbarea unei benzi de circulație fără să semnalizezi?'', se întreba ea.

Autoritățile texane au publicat marți imaginile filmate de camera plasată pe mașina poliției, ce arată arestarea Sandrei Bland de către un polițist alb, care a fost suspendat din funcție. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Rusu, solistul hitului „Iarba verde de acasă“, va sta în închisoare trei ani VIDEO

2 „Greu de înțeles! Greu de acceptat” / Care ar fi cauza morții astrologului Mădălina Manole la doar 39 de ani

3 Băăăă! / Avocata care i-a apărat pe Mike Tyson și pe Michael Jackson, cooptată în „echipa globală” de apărători ai fraților Andrew și Tristan Tate

4 Loredana Groza arată mai bine pe natural! Anca Țurcașiu i-a scos filtrele...

5 Bordelul din Apuseni unde partidele de sex erau filmate