SUA: Un grup de congresmeni îi cer lui Barack Obama să aprobe livrarea de arme Ucrainei

SUA: Un grup de congresmeni îi cer lui Barack Obama să aprobe livrarea de arme Ucrainei

Președintele Camerei Reprezentanților din Congresul american, John Boehner, și un grup de congresmeni i-au cerut joi președintelui Barack Obama să aprobe livrarea de arme Ucrainei, transmite DPA.

 ''Vă solicităm să aprobați rapid măsuri suplimentare pentru a sprijini eforturile Ucrainei de a-și apăra teritoriul suveran, inclusiv prin transferul de sisteme letale defensive către armata ucraineană'', se arată într-o scrisoare semnată de mai mulți parlamentari americani.

Aceștia au subliniat importanța continuării eforturilor diplomatice alături de partenerii europeni în vederea soluționării crizei din estul Ucrainei, dar i-au cerut liderului de la Casa Albă să 'convingă Europa să oprească acest atac asupra ordinii internaționale, pentru a evita ca politica externă a SUA să fie luată ostatică de cel mai mic numitor comun al consensului european'.

Administrația Obama încă nu a luat o decizie cu privire la furnizarea de arme Ucrainei, dar oficiali de rang înalt din Pentagon au declarat că sunt deschiși față de această posibilitate. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...