SUA: Un grup de congresmeni îi cer lui Barack Obama să aprobe livrarea de arme Ucrainei

SUA: Un grup de congresmeni îi cer lui Barack Obama să aprobe livrarea de arme Ucrainei

Președintele Camerei Reprezentanților din Congresul american, John Boehner, și un grup de congresmeni i-au cerut joi președintelui Barack Obama să aprobe livrarea de arme Ucrainei, transmite DPA.

 ''Vă solicităm să aprobați rapid măsuri suplimentare pentru a sprijini eforturile Ucrainei de a-și apăra teritoriul suveran, inclusiv prin transferul de sisteme letale defensive către armata ucraineană'', se arată într-o scrisoare semnată de mai mulți parlamentari americani.

Aceștia au subliniat importanța continuării eforturilor diplomatice alături de partenerii europeni în vederea soluționării crizei din estul Ucrainei, dar i-au cerut liderului de la Casa Albă să 'convingă Europa să oprească acest atac asupra ordinii internaționale, pentru a evita ca politica externă a SUA să fie luată ostatică de cel mai mic numitor comun al consensului european'.

Administrația Obama încă nu a luat o decizie cu privire la furnizarea de arme Ucrainei, dar oficiali de rang înalt din Pentagon au declarat că sunt deschiși față de această posibilitate. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Voi știți cine e marmota asta?

2 Sechestrată și umilită în casa unui judecător

3 VIDEO Interlopul Armin Bitzy i-a luat gâtul cămătarului Gabi „Șef" în fața unor copii care se jucau

4 Așa o fi?

5 10 poliţişti suspectaţi de luare de mită, „săltaţi” de la un curs de prevenire a corupţiei