SUA: Un susținător al Statului Islamic a fost arestat, fiind acuzat că plănuia un atentat cu bombă (FBI)

SUA: Un susținător al Statului Islamic a fost arestat, fiind acuzat că plănuia un atentat cu bombă (FBI)

Un bărbat care s-a prezentat pe Facebook drept un susținător al grupării jihadiste Statul Islamic (SI) a fost arestat în SUA, sub acuzația că intenționa să utilizeze un rucsac în care se afla o bombă, a anunțat marți FBI, relatează AFP.

Harlem Suarez, 23 de ani, care locuia în Key West, Florida (sud-est), a postat pe Facebook mesaje extremiste. Un alt utilizator al rețelei de socializare a contactat poliția după ce Suarez ar fi încercat, susține el, să îl recruteze în rândurile SI, conform actului de acuzare.

'Voi face rucsacul.... asta-i sigur, voi face rucsacul', i-a spus Suarez interlocutorului său, cu referire la o bombă plasată într-un rucsac despre care acesta vorbise mai devreme.

El ar fi plătit pe cineva să construiască o bombă controlată prin telefon, pe care ar fi intenționat să o îngroape pe o plajă și să o detoneze.

Potrivit FBI, Suarez ar fi avut pe Facebook la favorite: 'Jihadist', 'Rugăciune Extraordinară pentru ISIS', 'Rugăciuni pentru ISIS: Arme ale Războiului Nostru'.

De asemenea, el a comandat pe Internet o pușcă de asalt AK-47, conform FBI.

Suarez a încercat de asemenea să contacteze direct Statul Islamic în Siria, însă nu a primit niciodată un răspuns.

Totodată, FBI a anunțat marți că un alt susținător al SI a fost condamnat la 10 ani de închisoare pentru posesie ilegală de armă de foc. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”