SUA vor desfășura 4 avioane F-22 în Europa în foarte scurt timp, anunță șefa forțelor aeriene

SUA vor desfășura 4 avioane F-22 în Europa în foarte scurt timp, anunță șefa forțelor aeriene

Armata SUA va desfășura avioane de luptă F-22 în Europa în foarte scurt timp, în cadrul Inițiativei de Reasigurare Europeană, a anunțat luni șefa forțelor aeriene americane, Deborah James, transmite Reuters, revenind asupra informației anterioare în care preciza că numărul acestor avioane va fi de patru.

'Astăzi anunțăm că vom desfășura foarte curând avioane F-22 pentru a sprijini cerințele de luptă și de comandă și în cadrul Inițiativei de Reasigurare Europeană', a declarat James, citată de sputniknews.com.

'Acest gen de desfășurări ne permit să ne antrenăm și să operăm împreună cu aliații noștri, să câștigăm mai multă experiență pe terenul european', a explicat ea.

Deborah James a declarat însă că, din motive de securitate a operațiunii, nu poate oferi detalii cu privire la numărul aparatelor, data sau locul desfășurării lor.

Măsura este menită să liniștească îngrijorările în creștere ale unor aliați din cadrul NATO cu privire la o agresiune militară din partea Rusiei.

Aviația militară americană folosește avioane F-22 în loviturile împotriva Statului Islamic, acestea fiind primele operațiuni de luptă în care este implicat acest tip de aparate, precizează Reuters.

În luna februarie, președintele Barack Obama a propus un buget de 789 milioane de dolari pentru continuarea și extinderea prezenței militare a SUA în Europa, menționează sputniknews.com.

Inițiativa de Reasigurare Europeană, lansată de președintele american Barack Obama în iunie 2014 la Varșovia, conține măsuri pentru consolidarea apărării statelor aliate și partenere din flancul estic al NATO, precum și sporirea prezenței militare americane în această regiune. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Document / Fugarul Rizea a dezvăluit personajul care l-a „pensionat” pe Crin Antonescu!

2 FOTO Acesta este Hunter Biden... Băiatul are probleme...

3 Marian Godină îi dă replica Patriarhului Daniel: „Să înțeleg că Sf. Dimitrie n-a văzut 30 de ani cum trăiau ro…

4 Cine este senatorul PSD, Ion Ganea, care a dat peste cap planurile lui Marcel Ciolacu de a amâna alegerile: Fo…

5 ULTIMA ORĂ Dispar sistemele IT ale ministerelor și agențiilor guvernamentale, administrația centrală se va mut…