SUA vor desfășura 4 avioane F-22 în Europa în foarte scurt timp, anunță șefa forțelor aeriene

SUA vor desfășura 4 avioane F-22 în Europa în foarte scurt timp, anunță șefa forțelor aeriene

Armata SUA va desfășura avioane de luptă F-22 în Europa în foarte scurt timp, în cadrul Inițiativei de Reasigurare Europeană, a anunțat luni șefa forțelor aeriene americane, Deborah James, transmite Reuters, revenind asupra informației anterioare în care preciza că numărul acestor avioane va fi de patru.

'Astăzi anunțăm că vom desfășura foarte curând avioane F-22 pentru a sprijini cerințele de luptă și de comandă și în cadrul Inițiativei de Reasigurare Europeană', a declarat James, citată de sputniknews.com.

'Acest gen de desfășurări ne permit să ne antrenăm și să operăm împreună cu aliații noștri, să câștigăm mai multă experiență pe terenul european', a explicat ea.

Deborah James a declarat însă că, din motive de securitate a operațiunii, nu poate oferi detalii cu privire la numărul aparatelor, data sau locul desfășurării lor.

Măsura este menită să liniștească îngrijorările în creștere ale unor aliați din cadrul NATO cu privire la o agresiune militară din partea Rusiei.

Aviația militară americană folosește avioane F-22 în loviturile împotriva Statului Islamic, acestea fiind primele operațiuni de luptă în care este implicat acest tip de aparate, precizează Reuters.

În luna februarie, președintele Barack Obama a propus un buget de 789 milioane de dolari pentru continuarea și extinderea prezenței militare a SUA în Europa, menționează sputniknews.com.

Inițiativa de Reasigurare Europeană, lansată de președintele american Barack Obama în iunie 2014 la Varșovia, conține măsuri pentru consolidarea apărării statelor aliate și partenere din flancul estic al NATO, precum și sporirea prezenței militare americane în această regiune. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Acuzată că face gărzi „la negru”, directoarea medicală de la Socola a demisionat prin e-mail din vacanța din R…

2 Ceva mai penibil nu există...

3 Așa o fi?

4 Invazie de turiști români în toată Grecia / Presa elenă: Pe insule auzi aproape exclusiv românește

5 Un fost şef de la Poliţia Rutieră din Capitală nu poate justifica o avere de peste 100.000 euro