Sudan: 27 de musulmani, judecați pentru apostazie, riscă pedeapsa cu moartea

Sudan: 27 de musulmani, judecați pentru apostazie, riscă pedeapsa cu moartea

Douăzeci și șapte de musulmani sudanezi sunt judecați de un tribunal din Khartoum pentru ''apostazie'' și riscă pedeapsa cu moartea, a declarat joi avocatul lor, Ahmed Ali Ahmed, pentru AFP. Cei 27 de bărbați sunt acuzați c-au luat Coranul drept singura referință religioasă și că au respins celelalte surse canonice ale islamului, îndeosebi ''sunna'' (cuvintele și faptele Profetului Mahomed).

''Procesul celor 27 de persoane judecate (...) pentru apostazie a început (duminică) în fața tribunalului Kalakla, în sudul orașului Karthoum'', a declarat prin telefon avocatul.

Dacă vor fi recunoscuți vinovați de apostazie, acuzații ar putea primi pedeapsa cu moartea, în virtutea legii islamice Sharia, în vigoare în Sudan din 1983.

Cele 27 de persoane sunt acuzate, de asemenea, c-au perturbat ordinea publică, a mai spus avocatul lor.

Anchetatorii au declarat instanței că poliția a arestat cinci din cele 27 de persoane pe 2 noiembrie într-o piață din sudul capitalei Khartoum. Cei cinci ''le spuneau oamenilor că ei cred în Coran și nu recunosc'' celelalte texte ale islamului, potrivit avocatului.

Ceilalți acuzați au fost arestați a doua zi din aceleași motive, potrivit anchetatorilor. Grupul este acuzat că aderă exclusiv la învățăturile Coranului și respinge autoritatea reprezentată de ''sunna''. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Un raport devastator despre manipulatorii folosiți de PSD pentru a-i deruta și ațâța pe români pe tema COVID-1…

2 La Stampa / Elveția va refuza internarea la reanimare a bătrânilor bolnavi de coronavirus

3 Ciolacu, reacție dementă după ce a fost amendat de Poliție! Imbecilul se dă persecutat politic!

4 De citit! Asta a lăsat PSD moștenire României!

5 VIDEO Europarlamentar austriac: Nu știu dacă ați văzut cum se cultivă roșiile în Olanda, de aceea nu au gust. …