Suedia a protestat după o incursiune rusă în spaţiul său aerian

Suedia a protestat după o incursiune rusă în spaţiul său aerian

Suedia a anunţat, vineri, că a protestat pe lângă Rusia după ce două avioane de luptă au intrat în spaţiul său aerian. Ministrul de Externe l-a convocat, vineri, pe ambasadorul Rusiei la Stockholm pentru a-şi exprima protestele faţă de acest eveniment", a anunţat diplomaţia suedeză într-un comunicat, în contextul în care două avioane de luptă au încălcat, miercuri, spaţiul aerian suedez.

Suedia a protestat după o incursiune rusă în spaţiul său aerian (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Pe blogul său, ministrul de Externe, Carl Bildt, a denunţat "o încălcare" a spaţiului aerian suedez, "cea mai importantă de la nominalizarea sa la Ministerul de Externe", în 2006.

Statul Major a precizat că incidentul, care a durat aproximativ 30 de secunde, a avut loc miercuri la amiază în apropiere de Insula Öland (est).

Şeful Partidului Liberal şi ministru în exerciţiu al Educaţiei, Jan Björklund, a afirmat, pentru tabloidul Expressen, că incursiunea rusă este "mai gravă decât încălcările precedente".

"Observăm de ceva timp o intensificare a activităţii militare în regiunea Mării Baltice", a conchis el.

 


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”