Suedia: Al patrulea adăpost pentru refugiați incendiat în ultima săptămână

Suedia: Al patrulea adăpost pentru refugiați incendiat în ultima săptămână

Un adăpost pentru refugiați situat la Munkedal, în vestul Suediei, a fost incendiat marți la primele ore, acesta fiind al patrulea astfel de incident înregistrat în ultimele șapte zile în țara scandinavă, potrivit thelocal.se.

Poliția locală a anunțat că serviciile de urgență au fost alertate în jurul orei locale 04.00 (02.00 GMT), iar după trei ore pompierii încă nu reușiseră să țină focul sub control.

Anki Larsson, reprezentantă a poliției locale, a declarat pentru agenția de presă suedeză TT că 'nimeni nu a fost rănit' în ceea ce pare a fi un act voluntar. În centrul de refugiați de la Munkedal pot fi găzduite temporar cel mult 20 de persoane.

Sămbătă noaptea, clădirea unei foste școli din localitatea suedeză Onsala (30 de kilometri sud de Goteborg) ce urma să fie amenajată ca centru de primire a refugiaților, a fost cuprinsă de flăcări. Imobilul urma să găzduiască solicitanți de azil aflați în zona populată Kungsbacka, din sud-vestul Suediei.

În urmă cu o zi, o școală din regiunea suedeză Smaland fusese distrusă de foc. Școala urma să fie folosită pentru a găzdui refugiați și fusese renovată recent. Marțea trecută, un imobil din Arlöv Skane, destinat pentru adăpostirea copiilor de refugiați, a fost grav avariat de un incendiu. Centrul urma să fie dat în folosință a doua zi.

Agenția suedeză pentru migrație (Migrationsverket) a lansat recent un apel către consiliile locale și companii în care le solicită să pună la dispoziție adăposturi pentru refugiați în timpul sezonului rece.

Potrivit Migrationsverket, de la începutul anului au solicitat azil în Suedia 95.430 de persoane. Astfel, s-a depășit recordul din 1992, când au solicitat azil în țara scandinavă 84.016 de persoane, majoritatea provenind din Balcanii Occidentali.

Premierul suedez Stefan Lofven a anunțat, vineri, că numărul refugiaților primiți de Suedia în acest an ar putea depăși 150.000. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Omul de afaceri Jaroslav Haščák, care deţine farmaciile Sensiblu / Dr. Max în România, a fost arestat pentru co…

2 Poliția din Belgia a întrerupt o orgie sexuală cu 25 de participanți, printre care și un europarlamentar, car…

3 VIDEO Judecați voi, nouă ne este scârbă...

4 Medicii americani avertizează că efectele secundare ale vaccinurilor anti-covid „nu sunt neglijabile”

5 Ăsta este eurodeputatul ungur care a fugit pe geam la orgia sexuală de la Bruxelles și a rămas blocat. E din p…